Visste du att...

Breeed monitor från Samsung ute i Sverige

Samsung Odyssey OLED G9

Idag lanseras Samsung Odyssey OLED G9. En skärm som presenterades i januari under CES-mässan i Las Vegas. Den lanseras nu globalt och finns från och med idag tillgänglig i utvalda svenska butiker till ett rekommenderat pris på 25 990 kronor. Det är inte billigt det sa Måns.

Breeed
Den här typen av skärmar har sin publik och utbudet är inte direkt brett (jodå…). Odyssey G9 är 49-tumsskärm med en ratio på 32:9 och en välvning på 1800R, vilket gör den till den första OLED-monitorn med Dual Quad-upplösning. Den stora ultra wide-skärmen ger ett bredare perspektiv (näha!?!?) motsvarande två QHD-skärmar bredvid varandra. Responstiden på 0.03ms och en 240Hz uppdateringsfrekvens.

Dessutom har skärmen en smart AI-uppskalning som särskiljer den från andra OLED-skärmar säger LG. Nya Neo Quantom Pro-processorn hjälper en djupinlärningsalgoritm som kan analysera bilder på ett intelligent sätt och justera ljusstyrkan samtidigt som kontrasterna förstärks. Förr eller senare kommer en Terminator ut och gör slut på dig, men fram till dess har du – vad vi förmodar – en jäkligt bra skärm. Kostar att ligga på botten, både med eventuell Terminator men även med prislappen som tidigare sagt.