Visste du att...

Ny svensk studio – TTK Games

Ny svensk studio

Som alltid är det ett gäng veteraner som nu startat en studio – så är det alltid nu för tiden. I det här fallet så stämmer det faktiskt med Lars Gustavsson som medgrundare.

Time To Kill GAMES
Lars Gustavsson och ett gäng DICE:are förenas för att skapa, som de själva säger det, nästa generationens online-skjutare. TTK Games kommer att ha sitt kontor i Stockholm – kan vi gissa någonstans på Södermalm? Gustavsson har jobbat med spel i 24 år med bland annat en massa Battlefiled-spel. Studion startas med Daniel Berlin, Vidar Nygren och Peter Hoyles.

TTK säger att studion är grundad med ett medvetet åtagande för innovation och kvalitet stöttat av en studiokultur där bra idéer kan komma från vilket håll som helst. Det låter det. Och tycker du att det låter fantastiskt och tänker att där vill jag jobba – då söker de, som alla andra svenska studios, personal. Läs om lediga tjänster här.

”För spelare definierar frasen ’Time to Kill’ hur en shooter känns och hur snabbt det spelas”, säger Lars Gustavsson, Creative Director och VD. ”Vi har gjort det till vårt studionamn och en del av vår studiokultur. För oss handlar termen ’TTK’ inte bara om hantverket bakom att hitta den perfekta hastigheten eller responsen i ett spel – det handlar om hur människor har sysselsatt sig med att döda tid genom spel i tusentals år. Under hela min karriär har jag skapat spel som främjar teamwork, vänskaplig konkurrens och användning av sinnet och reflexerna för att uppnå mål och överlista sina motståndare. Vi är passionerade för spel, eftersom vi tycker att det inte finns något bättre sätt att döda tid.”