Visste du att...

Starbreeze förhandlar om att licensiera ett nytt IP

starbreeze

Mer än bara Payday

Starbreeze förhandlar om att licensiera ett IP för ett kommande spel. Spelet beräknas ha en budget för utveckling och marknadsföring som beräknas överstiga 45-50 miljoner amerikanska dollar inklusive de första 18 månaderna av live-service.

Storsatsar sa Bill*
Spelet planeras att lanseras i slutet av 2025 eller början av 2026. IP:t sägs utgöras av ett ikoniskt varumärke som kännetecknas av kollaborativa upplevelser och storytelling i en expansiv värld, vilket Starbreeze avser att använda som bas i produktionen av ett kooperativt multiplayer-spel. Att Starbreeze offentliggör det här har självklart med att de måste på grund av att de ligger på börsen. Starbreeze har för avsikt att agera både utvecklare och förläggare av spelet.

Avtalet förväntas ge Starbreeze rätten att på varumärket producera ett nytt spel inom Starbreeze kärngenre av kooperativa multiplayerspel med lång livstid enligt modellen Games as a Service. Det aktuella IP:t är ett så kallat cross-mediavarumärke och har bland annat använts som bas till spel, dataspel, böcker och noveller samt spelfilm. Så nu är det bara att börja gissa. Action, sammansvetsat gäng, tidning, film, tv och böcker… Kanske A-Team eller Bamse? Björnligan som en variant på Payday? Äh, vi väntar på när det tillkännages.

*=Pelle Svanslös-referens. Googla.