Visste du att...

Över 10 miljoner Zelda Tears of the Kingdom sålda

Zelda är poppis

Över 10 miljoner sålda The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom på bara tre dagar.

Rätt många som vill spela nya Zelda
Under de tre första dagarna såldes 10 miljoner exemplar The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom globalt, vilket gör det till det snabbast säljande spelet i Legend of Zelda-serien någonsin. Spelet som släpptes den 12 maj är också Europas snabbast sålda spel till Nintendo Switch och det snabbast sålda Nintendo-spelet för alla system i Europa.

”Nintendo Switch är på sitt sjunde år och momentum är fortsatt starkt, vilket den här rekordstora lanseringen visar”, säger Nintendo of Europes VD, Stephan Bole. ”Vi är så tacksamma för stödet från fansen vad gäller The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, och ser verkligen fram emot att höra mer om deras äventyr och kreativitet när de går på äventyr i Hyrule.”

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom är en direkt uppföljare till The Legend of Zelda: Breath of the Wild. I spelet bestämmer spelarna sin egen väg genom Hyrules vidsträckta landskap och på de mystiska öarna som svävar i den vidsträckta himlen ovanför. Upptäck nya platser, faror, sevärdheter och pussel som kräver intelligens och kreativitet. Genom att använda kraften i Links nya förmågor kommer spelare att kunna slå tillbaka mot de ondskefulla fiender som hotar kungariket Hyrule. Har vi hört…

Första spelet i The Legend of Zelda-serien kom för över 35 år sedan till Nintendo Entertainment System. I mars 2023 hade serien sålt fler än 130 miljoner exemplar över hela världen.