Visste du att...

Asus nya bärbara spelenhet får en svensk prislapp

ROG Ally

Den har blivit lite av en favorit hos tech-media och prislappen har spåtts vara rätt medioker. Nu vet vi bättre.

9499 kronor
Den är fortfarande en kraftfull liten manick, men 9500 spänn är inte helt lättköpt. Så här beskrivs Ally på Asus svenska hemsida…

ROG Ally är en kraftfull och handhållen speldator med en 7-tums FHD 120Hz touchskärm, ergonomisk design och prestanda som ger en oslagbar spelupplevelse både on the go och hemma. Med en lätt vikt på bara 608 g och snabba WiFi-anslutningar blir det enkelt att spela var som helst och när som helst. Den kraftfulla AMD Z1 Extreme processorn tillsammans med det innovativa Zero Gravity Thermal System gör att du får ut en extrem prestanda samtidigt som ROG Ally förblir sval och tyst även under intensiva spelsessioner. När du är hemma kan du enkelt ansluta ROG Ally till din TV för att fortsätta spela på en större skärm. ROG Ally erbjuder en oslagbar kombination av prestanda, bärbarhet och komfort för gamers som vill kunna spela alla sina spel, oavsett plattform, överallt.

ROG Ally i ett nötskal
Windows 11 Home
AMD Ryzen Z1 Extreme Processor
AMD Radeon Navi3 Graphics
7″ Touch Screen 120Hz, 500nits, 16:9 1920 x 1080
512GB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
2x8GB LPDDR5 on board

Vill du förbeställa en, då de förväntas landa den 13 juni, kan det göras via Asus hemsida bland annat.