Visste du att...

Lanseringsevent för Zelda i Stockholm

Lanseringsevent i Stockholm

Bergsala, det vill säga svenska Nintendo, och Elgiganten arrangerade en Zelda-vaka skulle man kunna säga. Några hundra inbjudna väntar in lanseringen som sker vid midnatt och passar på att umgås längs vägen.

Historia och nytt spel
Bergsalas grundare Owe Bergsten var på plats, bilden högst upp, och berättade lite historia om hur de släppte spel när allt började. Hur Nintendo-klubben drogs igång och hur de fick 450 000 medlemmar. Alltid trevligt att höra lite om hur vi har kommit dit vi är idag. De inbjudna bestod av media och influencers med mera. TV4 passade på att sända direkt dessutom, vilket kanske påvisar hur stort spelsläppet är. Inte ens när miljonsäljande svenska spel lanseras brukar traditionell media visa intresse.

Nedräkningen
En nedräkning är inte speciellt spännande för att vara ärlig, men vetskapen om att spelet snart släpps är i och för sig kul. Scenen som finns på båda bilderna ovan är från Space i centrala Stockholm. Rätt imponerande skräm för övrigt. Space kan vara värt ett besök om man gillar spel och befinner sig i storstan.

Fram till midnatt kunde man roa sig i baren som ligger under scenen – typ. Lite osäkert om vi kommer att recensera spelet, men media världen över har prisat det och det kommer förmodligen att vara jättebra.