Visste du att...

Test: Agon AGM 600 – Gamingmus från AOC

Agon AGM 600

AOC är mest kända för sina monitorer, men de gör – bevisligen – även möss.

Agon
Vi har tidigare tittat på en AOC-mus som gick under det varumärket. I det här fallet går musen under ett annat varumärke, nämligen Agon och det är om vi fattat rätt deras gamingvarumärke för tillbehör.

AGM600 som den här musen heter är en greppvänlig historia som är väldigt – och då menar vi väldigt – lik Logitechs G502. Det är självklart inte en dålig mus att inspireras av. AOC gör prisvärda saker och där faller även den här musen, såvida man hittar den i butik som visat sig inte vara det lättaste att göra.

Den är som sagt greppvänlig och känns gedigen. På båda långsidorna är den räfflad och det gör att man får ett stabilt grepp. Knapparna är nästa sak som kan summeras som gedigna och de fyller sina respektive funktioner. Något som är riktig bra är skrollhjulet som är tydligt och distinkt. Använder man skrollhjulet ofta blir musen snabbt mycket hetare.

Killer App
Ett minus på designen är spetsigheten på speciellt höger knapp, men även vänster. Nu kommer man ju sällan åt dem framifrån, men de är nog vassa för att kunna användas som vapen i princip. Varför inte göra dem lite rundare? Förutom att det som sagt är jäkligt spetsigt så gör det också att musen ser lite billigare ut.

Sniperknappen
AGM600 är försedd med den så kallade Sniperknappen, det vill säga en knapp som man håller in för att sänka muspekarens hastighet. Den är sjukt användbar när man håller på att sikta i ett spel till exempel eller bara vill vara mer fokuserad. Nästan så det är lite fusk? Men oavsett, den är ett plus.

Knapparna är också programmeringsbara för att passa användaren och utöver det kan man ha två profiler vilka kan bytas mellan enkelt. Självklart blinkar det också – det är ju som alla vet ett måste för dagens spelare. Allt ska blinka, eller i alla fall kunna det om så önskas.

Sladden är tygklädd, men har en mindre tygkänsla och är lite nylonigt hal skulle man kunna säga. När det gäller sladdar finns det för och nackdelar med att de är tygklädda, men den här halheten kan ha tagit lite av det bästa från båda världar? Framtiden får utvisa när man använt den under en längre tid och slitaget börjar visa upp sig.

Summan av det hela
När det gäller möss är det lite av en smaksak och det är alltså upp till var och en om det är ett grepp som passar eller inte. Om det nu är så att du letar en mus för högerhänta med lite extra stöd, då är Agon AGM600 är en mus att titta närmare på.