Visste du att...

Boden Game Changer 2023 – Utvecklardag i norr

Boden Game Changer 2023

Idag var vi på spelutvecklardag i Boden på världens – förmodligen – nordligaste spelskola.

Boden
Det finns ett antal spelskolor i Sverige och en av de som förefaller växa snabbast är den placerade i Boden. Det var nog runt sex-sju år sedan som allt började och de har snabbt gjort sig ett namn i spelbranschen. De har någonstans runt 200 elever och ett gäng med utbildningar. Det finns flera spelstudios på campus och de har hunnit med att bygga stor ny lokal för utbildningarna.

Boden tillhör de platser som får enormt mycket uppmärksamhet i media då stora förstag etablerar sig och staden växer i befolkning. Speldelen är inte den som får mest uppmärksamhet, men den är nog den roligaste i alla fall. Det tycker i alla fall vi.

Dagen
Boden Game Changer 2023 var en populär händelse, vilket parkeringen skvallrade om. Sedan att folk är rädda för dörruppslag hjälpte väl inte de som kom sent… Väl inne på eventet var det en bra bit över 200 personer på plats. En av de ansvariga bakom Bodens spelprojekt är Mattias Bergqvist som också var den som öppnade dagen med ett kort tal. Sedan fortsatte dagen med diverse talare som tittade på spel och spelbranschen med olika fokus för att ge en bred och nyttig dag för besökarna.

Intresset var stort och varje talare dränktes med relevanta frågor från publiken. När dagens program närmade sitt slut varvades det ner med mingel och testande av lokalproducerade (som det heter när det gäller grönsaker med mera) spel. De som visade upp spelen har alla studiorna i Boden.

Allt som allt
Alla former av utvecklardagar är bra. Spelutvecklare får möjligheten att prata med andra som gör samma sak, utbyta erfarenheter och ta med sig nya lärdomar hem. Att kombinera det med intressanta talare och göra det i anslutning till spelutbildningar gör det ännu bättre. Boden Game Changer 2023 är den första av vad som planeras bli en årlig händelse. Ofta brukar man krypa före man börjar gå, men arrangemanget var proffsigt rakt igenom och arrangörerna gick nog direkt till gå-stadiet. Det lägger också ribban rätt högt för nästa år och om du inte var på plats kan det vara värt att planera en resa till Boden 2024 – om inte innan.