Visste du att...

Test: Oneplus Buds Pro 2

Oneplus Buds Pro 2

Oneplus lurar har alltid varit bra och med Buds Pro 2 förefaller det som de skruvat upp ljudet lite mer.

Best buds
När man läser om Buds Pro 2 ser man mängder av ord och formuleringar som låter imponerande. De har skapat ett par lurar med Audiophile-grade Sound Quality och har tagit fram Melodyboost Dual Drivers med Dynaudio för att få fram ett par välbalanserade lurar. De har också jobbat med en känd filmkompositör för att kunna erbjuda den bästa ljudbilden. Allt som allt understryker det bara hur seriösa de är med Buds Pro 2.

Före ljudet
Om man börjar innan ljudet, så kan man konstatera att laddningsfodralet som de kommer med är robust och har en bra tyngd. Det kännas allt annat är plastigt och ger ett lyxigt intryck. Det vilar bekvämt i handen och är lätt att öppna och ta ur eller stoppa tillbaka lurarna i. Nu är inte fodralet det viktigaste, men utan det blir lurarna inte speciellt användbara.

Fodralet och lurarna når tillsammans 39 timmars lyssning utan brusreducering och med den påslaget landar det på 25 timmar. Blir det kris med laddning, då ger 10 minuters laddande runt tre timmars lyssnande.

Buds Pro 2 är bekväma i öronen och kontrolleras via metalldelarna på stammarna. Där kan diverse saker kontrolleras och ställas in. Relativt lättanvänt skulle det nog kunna summeras som. De har IP55-klassificering, vilket gör att klarar av att användas vid träning bland annat.

Med skyddsklistermärkena kvar – de ser som roliga ut då.

Brusreducering
De har adaptive brusreducering och den gör sitt jobb, men det finns bättre på marknaden om det är din primära anledning att ha lurarna. Man kan ställa in den efter sin omgivning eller använda den förinställda. Man kan även välja genomhörning om man inte vill missa det som händer runtomkring eller höra vad någon säger. Men om man pratar med någon, ta ur lurarna, det är ett tecken på någon form av respekt. Personligen gillar jag genomhörning när jag pratar i telefon, mest så jag slipper bli den där som skrikpratar och stör omgivningen.

Spelare vill inte ha ljudlagg och det undviker man genom att använda trådade lurar. Nu är bara problemet att de flesta telefoner, bortsett från Sony som värnar om ljudet allra mest, inte har något sådant uttag och då får man försöka pruta på ljudfördröjning. Buds Pro 2 stoltserar med 54 millisekunder.

Ljudet
Det viktigaste är ljudet och det är där som vi bara kan erbjuda vår åsikt som lekmän. Vi är inga audiofiler, utan lyssnar med enormt vanliga öron. Med dessa kommer vi fram till att Buds Pro 2 är riktigt bra om man ska vara kortfattad.

Oavsett vad det lyssnats på har de levererat i toppklass och imponerat rakt igenom. Ibland har jag till och med hört något i en låt jag inte ens reagerat på innan, men om det har med uppmärksamhet eller ljudkvalitet lämnar jag därhän. Med hjälp av Equalizer-inställningarna hittar man oftast något som passar och gör man inte det kan man ställa in en egen. Det är förmodligen där Epa-dunken hittar sitt hem.

Rekommenderas
Vi är lite allergiska mot att rekommendera något med hjälp av priset, det är en annan faktor. Inget blir bra för det är billigt. Oneplus Buds Pro 2 är inte billiga – de kostar 1990 kronor, men de är billigare än många konkurrenter och det blir på så sätt en faktor när det kommer till köpbeslut.

Allt som allt är det ett par lurar som vi rekommenderar baserat på vad de levererar, sen att de kostar mindre än många konkurrenter är bara en bonus.