Visste du att...

GDC 2023 i San Francisco

GDC 2023

Föreläsningarna har börjat, men Expo-delen börjar på onsdag.

Game Developers Conference
Den årliga mässan GDC i San Francisco har börjat och det första som slår en är köerna för att hämta ut sitt allt annat än billiga mässpass. För att se allt, föreläsningar och så vidare, får man kasta ut runt 18 000 kronor och vill man ha stora passet så är det närmare 25 000. Att det är långa köer beror på att varje person ska visa upp att de är Covid-fria eller vaccinerade. Kön har konstant varit runt hela mässhallen.

Onsdag
Det som är lättat att ta till sig är Expo-delen, det vill säga mässan. Där visas upp saker som är bra för utvecklare. Fokus ligger inte på spelarna självklart, men det visas även spel där. Det gör dock att det äger rum en massa event för media utanför mässan och vi passade på att besöka The Mix igår. Separat text om det senare.

Mer om GDC på onsdag när vi besökt mässan.