Visste du att...

Steam-betygen listade

steam logo

Steam-betygen

Har du funderat på vad som krävs för att få ett visst betyg på Steam?

10 recensioner
För att få ett betyg som genererar någon form av nytta för utvecklarna krävs 10 stycken recensioner, men antalet har en relevant faktor för att det ska höjas i ranking. Det är svårare att få 500 recensioner än att få 10 och det gör att spelet får ett bättre betyg om det har samma status med fler recensioner.

95 – 100 Procent | 500+ Recensioner | Overwhelmingly positive
85 – 100 Procent | 50+ Recensioner | Very positive
80 – 100 Procent | 10+ Recensioner | Positive
70 – 79 Procent | 10+ Recensioner | Mostly positive
40 – 69 Procent | 10+ Recensioner | Mixed
20 – 39 Procent | 10+ Recensioner | Mostly negative
0 – 19 Procent | 10+ Recensioner | Negative
0 – 19 Procent | 50+ Recensioner | Very negative
0 – 19 Procent | 500+ Recensioner | Overwhelmingly negative

Steams recensioner är ganska kantiga då man kan ge en tumme upp eller ner. Är det inte så man tycker det är bra nog, då blir det en tumme ner. Spannet för tummen är alltså mycket bredare för ner än upp så att säga. Spelarna är sedan lite lynniga och man ser inte allt för sällan en recension där spelaren lagt ner 300 timmar eller mer som ger tummen ner. Då bör personen haft ganska bra behållning av spelet men har längs vägen blivit sur på något och ger det en negativ recension. Gör man verkligen något i 300 timmar man inte gillar?

Återköp
Titta på både snitt över tid och de senaste 30 dagarna för att bilda dig en uppfattning, men titta även på recensioner i media. Sedan går det att köpa spelet och spela det i max två timmar för att kunna göra ett återköp. Det är nog säkraste vägen för att se om det är något för dig eller inte. Du kan dock inte vänta hur länge som helst med att prova det efter köp, du måste ha gjort det inom 14 dagar för att få genomföra återköp.