Visste du att...

Elbilsmässan i Stockholm startade idag

Elbilsmässan Ecar Expo öppnade idag

Mässorna börjar ta fart nu igen efter att pandemin bromsat upp och idag har elbilarna intagit Friends Arena.

Bilar och annat
Det är inte bara bilar på mässan, även om de är i majoritet. Man hittar även diverse motorcyklar, mopeder, båtar (okej, en) och det som tidigare gick under namnet trampbilar. Kan inte ungarna trampa nu för tiden?

I och med att elbilar har blivit en sak i vardagen är det många som visar upp sig på mässan. Första året var det ett rätt begränsat utbud. Nu har det varit massor av premiärvisningar och allt som allt är mässan väl värd ett besök om man ska summera det kort.

Svenska – typ – Polestar var på plats och visade sin Polestar 2 och 3, plus den ovan som är en konceptbil. Någon som inte var där var Volvo, vilket man kunde tro skulle vara en självklarhet. Inte heller Ford fanns på plats, men ett bilföretag hade med sig en F150 som är en riktigt kool kärra.

VW, Skoda, Hyundai, Kia, Mercedes, Byd, Ora, BMW, Renault, Honqui, Mini och Fisker finns bland annat på plats. Allt som allt, om du är i Stockholm och har ett intresse för – eller bara är allmänt nyfiken på – elbilar är det ett självklart besök. Mässan äger rum lördag och söndag.