Visste du att...

Steam 2022 – Bästa svenska spelen listade

Steam 2022

Steam listar varje år de bäst säljande spelen och vi har tittat vilka svenska titlar som är med på listorna.

Made in Sweden
Steam listar spelen utan att gå in på antal sålda och exakta siffror. I stället placerar de dem under rubrikerna Platina, Guld och Silver. Vi har – förhoppningsvis – hittat alla de svenska spelen som finns med i listorna och har vi inte gjort det är det bara att skicka ett mail.

Bästsäljande och nya släpp är baserade på bruttointäkter, det vill säga så mycket som de sålt för innan Steam tar sin del. Årets mest spelade spel är baserat på högst antal samtidiga spelare.

Bästsäljare
Platina och Guld är utan svenska spel i den här kategorin, som också är den tyngsta. Däremot återfinns Raft, Warhammer 40,000 Darktide och It takes two på silverplats.

Nya släpp
Här hittar vi två svenska spel i toppkategorin platina; Warhammer 40,000 Darktide och V Rising. Under guld hittar vi Raft.

Årets mest spelade spel
Inget svenskt spel på platina, men på guldplats hittar vi V Rising. För att få silver-utmärkelsen ska man ha haft fler än 130 000 spelare samtidigt. På silverplats, för spel över 75 000 samtidiga spelare, finns fler svenskar och två av dem från en och samma studio dessutom. Där ser vi Raft, Valheim, Warhammer 40,000 Darktide och Warhammer Vermintide 2. Det är de två Warhammer-spelen som kommer från Fatshark.

Raft och Valheim kommer från Skövde, resterande av svenskarna har sina kontor på Södermalm i Stockholm.

Vill du se alla spelen och kanske hitta något svenskutvecklat vi missat, då hittar du hela listorna här.