Visste du att...

Amazon gör tv av Warhammer 40K

Amazon + Warhammer

Amazon har införskaffat sig rättigheterna att göra film och serier baserade på Warhammer 40,000.

Cavill
För att lyckas fullt ut har Amazon även fått Warhammers största och mest kända ambassadör att knyta sig till projektet. Henry ”Witcher / Stålmannen” Cavill kommer att agera exekutive producent och även ha en huvudroll.

“Warhammer 40,000 has captured the imagination of fans of all ages, from all walks of life, and all over the world,” said Jennifer Salke, head of Amazon and MGM Studios. “We are excited to work with Henry, Vertigo Entertainment, and Games Workshop across our Amazon entertainment businesses on this brilliant, immersive franchise for our global customers to experience for years to come.”

“I have loved Warhammer since I was a boy, making this moment truly special for me. The opportunity to shepherd this cinematic universe from its inception is quite the honour and the responsibility,” said Henry Cavill. “I couldn’t be more grateful for all the hard work put in by Vertigo, Amazon and Games Workshop to make this happen. One step closer to making a nigh-on lifelong dream come true.”

Nyligen meddelades att Cavill inte kommer att fortsätta som huvudrollsinnehavare i vare sig The Witcher eller Stålmannen och många var besvikna, men det är säkert lika många som är glada med den här nyheten.

Läs mer om allt på Warhammer-community. Bilden högst upp har inget med projektet att göra, men det var den enda med 40K vi hade i bildbiblioteket.