Visste du att...

Alara Prime – nytt svenskt spel meddelat

Alara Prime

Svenska Fall Damage som debuterade med spelet Batalj har nu meddelat sitt andra spel och det heter Alara Prime.

Fyra mot fyra mot fyra
Stockholmsbaserade Fall Damage, en studio grundad av ett gäng seniora DICE-utvecklare, meddelade idag sitt andra spel i ordningen och att det kommer att börja beta-testas redan nästa vecka. Spelet heter Alara Prime och kommer att vara gratis att spela.

Man spelar mot två andra lag och varje lag består av fyra spelare. Förutom sina vapen kan man även använda omgivningen till sin fördel. Allt sker i förstapersonsperspektiv, även om trailern visar mycket annat.

Tencent i ryggen
Fall Damage har kinesiska jätten Tencent i ryggen, så som många andra i vårat avlånga land. Det via ett samarbete med Level Infinite, som är Tencents utgivarföretag.

”With the addition of a third team, Alara Prime promises a new twist on the classic tactical shooter
experience.” kan man läsa i pressmeddelandet.

Spela redan nästa vecka
Om det låter som något för dig, då behöver du inte vänta länge. Redan nästa vecka mellan den 15-17 juli kan man vara med i en Pre-Alpha Tech Test. Det gäller att testa tekniken noga, för det spelar ju inge större roll om spelet är fantastiskt om inte den funkar.

Om du vill testa spelet, då gör du det enklast genom att besöka spelets hemsida.