Visste du att...

Test: Oneplus Nord Buds

Oneplus Nord Buds

Nord är Oneplus varumärke som tog dem tillbaka till där det började, med att vara förvånansvärt kompetenta till ett lika förvånande lågt pris.

True wireless
Nord Buds är de första hörlurarna under det varumärket, men alla som känner till Oneplus och Nord förstår direkt vad det innebär. De kommer att ligga på en bra prisnivå och leverera mer än man tror till den prislappen. Därför börjar vi med priset som är 599 kronor och det får vi väl säga är ett rätt attraktiv pris för ett par true wireless-lurar över lag.

Nord Buds är av den typen man trycker in i hörselgången, vilket som alltid gör att man stänger ute lite ljud av bara farten. Passformen är bra, men det är självklart olika från olika öron, men i mina sitter de perfekt. Den utstickande delen är platt och huruvida det är bättre än runda är kanske bara en smaksak, men en fördel är att ytan för att trycka på paus och hoppa mellan låtar är enormt tydlig. Den har metallfinish och är lätt att hitta med fingrarna, vilket är enormt trevligt kontra att hoppas på att man trycker på rätt ställe. Klart den är en vanesak på varje par lurar, men okomplicerat är alltid en fördel.

Batteri och IP55
Varje laddning av lurarna ger sju timmars uppspelning och totalt levererar fodralet 30 timmar tillsammans med lurarna. Behöver man ladda ger 10 minuters laddning runt fem timmar lyssning. Lurarna har en IP55-klassificering och det är att de klarar vatten och damm, vilket gör att man kan träna med dem. Sänka ner dem i vatten är dock inget som de klarar av och det bör undvikas.

Etuiet är kanske i det största laget och fått en form som är lite åt fyrkantiga hållet. Det sista hjälper nog till att få det att kännas lite större. Det är dock inte någon koloss, utan bara lite större än många andra lurar där det nästan tävlats om att ha så litet fodral som möjligt.

Ljudet
Här finns inget att klaga på med en lekmans öron, men det brukar det nästan aldrig göra. De har till och med rätt bra bas och det gäller inte alla true wireless-lurar. Det är sällan som några hörlurar levererar några direkt dåliga upplevelser om man inte slår till på några plastiga saker som verkligen skriker budget.

Mikrofonen är bra, men den plockar upp lite ljud från omgivningen. När det gäller true wirless är det alltid en bit till mickarna och de är inte alltid perfekta när det börjar blåsa. Men det är inga större problem.

Teknik
Att koppla upp lurarna gick lätt, men kanske lite extra lätt på grund av att de kopplades upp mot en Oneplus-telefon. De använder sig av Bluetooth 5.2 som ger en stabil uppkoppling, har fyra mickar för att filtrera bort ljud och de skryter med en AI som hjälper till att minska vindbrus.

Det man får för prislappen är imponerande och om man ser bortom priset är det ett par bra hörlurar rent generellt. Hade någon sagt de var ett par hundra dyrare hade de fortfarande varit ett bra köp.