Visste du att...

Splatoon 3 släpps i september

Splatoon 3 lanseras i september

Fredagen den 9 september dyker Splatoon 3 upp till en Nintendo Switch nära dig.

Spelarna får som vanligt delta i färgglada strider tillsammans med andra Inklings och Octolings där de får upptäcka nya vapen, funktioner och säsongens trendigaste utrustning.

Fyra mot fyra
I Splatoon 3 kommer Turf War-läget skapa riktigt hårda 4-v-4-strider online. Vissa banor kommer du känna igen medan andra är helt nya. Lag om fyra möts för att täcka ytor med så mycket bläck som bara möjligt.

Den nya trailer Splatoon 3 – Extended Turf War gameplay ger en bra inblick i spelet. Där man man bland annat se banan Eeltail Alley och nya Stringer-vapnen, en ny bågformad vapentyp som gör det möjligt för spelare att skicka iväg bläck i sidled och vertikalt. Trailern visar också upp lite ny utrustning och annan information.

Spelar man hellre själv
Splatoon 3 också en enspelarkampanj och en ny version av co-op-läget Salmon Run. I enspelarläget kommer spelaren att haka på Agent 3 i kampen mot de besvärliga Octarians och upptäcka hemligheterna om Alterna och The Fuzzy Ooze. När man tar sig an Salmon Run kan andra spelare haka på och tillsammans stoppa horder av farliga Salmonid-bossar. Några av bossarna är dessutom enormt stora.