Visste du att...

Xenoblade Chronicles 3 släpps i juli

Xenoblade Chronicles 3 släpps den 29 juli i år

Xenoblade Chronicles 3 till Nintendo Switch släpps tidigare än väntat. Spelet var ursprungligen tänkt att lanseras i september.

Spels som släpps tidigare växer inte på träd i dessa tider
Redan nu i sommar, den 29 juli, kommer alltså nästa Xenoblade. I det kommande spelet ger sig spelaren ut på ett äventyr där livet är det centrala temat. Samtidigt knyts också historien ihop med de framtida händelserna i de två tidigare Xenoblade Chronicles-spelen.

Spelare kommer att ta sig an i rollerna som huvudpersonerna Noah och Mio som befinner sig mitt i kaoset mellan nationerna Keves och Agnus. Sex karaktärer från dessa nationer går samman för att lära sig sanningen bakom konflikterna och tar sikte på Swordsmarch, ett land som genomborrats av ett gigantiskt svärd.

Trailern ovan avslöjar orsaken till gruppens äventyr i Aionios, en vidsträckt och sublim värld. Trailern avslöjar också nya detaljer om stridssystemet i spelet. Nedan lite punkter om det.

• Slåss med upp till sju karaktärer
Liksom i tidigare Xenoblade Chronicles-spel börjar striderna med att direkt möta fiender på fältet. Spelare kan kontrollera Noahs sällskap med sex karaktärer samt ytterligare karaktärer som de kommer att möta under äventyret. Varje karaktär har sin egen roll i striderna, vilket möjliggör olika strategier.

• Byte av klass
Noah är en Swordfighter, specialiserad på närstridsattacker, medan Mio är en Zephyr, som drar till sig fiendens uppmärksamhet och undviker attacker. Således har varje karaktär sin egen klass med sina egna styrkor. I takt med att spelare kommer längre in I äventyret går det att byta karaktärers klass och skapa en synnerligen anpassad grupp kämpar.

• Nytt Interlink-system
Noah och Mio, Lanz och Sena, Eunie och Taion kan använda Interlink-systemet om vissa villkor är uppfyllda. De kommer sedan att kombineras till en så kallad jätteform som kallas Ouroboros. Varje Ouroboros har sin egen kraftfulla uppsättning attacker, och att bestämma när man ska förvandla sig är nyckeln till att vinna en strid.