Visste du att...

Test: Mi Smart Air Fryer

Mi Smart Air Fryer

Man kan inte bara dricka energidrycker, man måste äta också.

Energidrycker, eller Jolt Cola om man inte skämtat på länge, är det som anses vara synonymt med de som spelar spel. Vi har dock tittat på några saker som gör att man kan spela mer genom att man sparar tid. Tid är det som det är ont om, inte bra spel.

Mi Smart Air Fryer är en luftfritös och de som tittar på tv har sett otaliga reklamfilmer där det visas hur den kommer göra livet lättare med nyttig och godare mat. Nyttigare är bra, men det är lättare som vi fokuserat på.

Luftfritösen är en mindre modell, men den är inte något man skulle kunna kalla kompakt på något sätt. Designen är avskalad och den sticker inte ut på något sätt, vilket gör den lättplacerad designmässigt men den kräver som sagt sitt utrymme storleksmässigt.

Som gamer finns inte direkt kunskapen att slänga ihop en sofistikerad middag och för den som är ute efter en ordentlig test av en Luftfritös bör snabbt leta sig åt annat håll. De som däremot funderar på om det kan vara ett alternativ till Gorbys, ja, då kan det kanske vara halvintressant läsning.

Vi har tittat på de absolut lättaste rätterna som i princip bara kräver uppvärmning i en ugn eller stekpanna. Det första försöket var grönsaksbollar och de fick en lite torrare känsla, eller fräschare kanske någon skulle säga, och det tog runt kvarten att få dem klara. Resultatet var nog liknande som man skulle fått i ugnen, men det var smidigare och det var nog den största vinsten.

Nästa steg blev pommes och de har ett förvalt läge, men där adderades några extra minuter på högre värme för att få dem lite mindre mjöliga. Allt som allt mycket nöjd med resultatet. Dessa enorma kulinariska resor tog sedan vägen till något så avancerat som att först inhandla en påse potatis, från Outinens, sedan skära dem i klyftor, skvätta lite olivolja och ströbröd över dem. In i fritösen på 20 minuter i 180 grader och sedan 3 minuter på 200 grader. Mycket trevliga potatisar som kombinerades med falafel.

Allt som allt tog det 25 minuter utan övervakning, bara skaka om fritösen vid ett par tillfällen. Falafel kördes dock i ugnen. De hade förmodligen kunnat placeras i fritösen också då det finns ett galler som ger nivåskillnader.

Den maten som vi testat är inget som inte hade kunnat lagas, om man nu kan kalla det laga ens, i en ugn eller stekpanna. Smaken blev i princip den samma och vinsten är att det blev färre saker som behövde värmas upp i förväg, hanteras längs vägen och slutligen diskas. Smidigheten var den största vinsten.

Även om enheten i sig självt är rätt stor så är facket där man tillagar allt relativt litet och ska man laga mat för flera personer kan det vara så att en större modell krävs. Prislapparna varierar på luftfritöser och Mi Smart Air Fryer är inte billigast, men ligger bra till i jämförelse med andra.

Mi Smart Air Fryer är ett tillbehör till köket skulle man kunna säga, men om man bor på studentrum blir den en stor del av det totala köket och gör att man kan växla upp från micromaten. Inget ont om micromat, det är ju basmat som alla spelare känner till.

Är man lite teknikintresserad kan det vara bra att veta att man kan koppla upp den mot nätet och använda smarta högtalare för att kommunicera med den. Via appen finns en massa recept och det kan vara lite av en guldgruva kan vi förmoda. När vi tittat runt på nätet finns det Luftfritösgrupper på bland annat Facebook där det nästan tävlas om vem som gjort det mest avancerade med sin fritös.