Visste du att...

Annorlunda lurar från Sony

Sony Linkbuds

Det är inte ofta som det kommer något som ser helt annorlunda ut i ett välkänt segment. Microsoft släppte en mus som var rund som en halv baseball och var inspirerad av en sådan, men den försvann snabbt från marknaden.

Linkbuds
Sony introducerade idag Likbuds och säger att det är en helt ny kategori av hörlurar. Att döma av designen kan nog många som inte vill trycka in sina lurar i öronen jubla och vi hoppas att så blir fallet. Batteritiden är 5,5 timmar enligt Sony och fodralet bär med sig 12 timmar. 10 minuters laddning ger 90 minuters speltid.

Sony beskriver lurarna på följande vis…
Sonys unikt designade ringformade drivenhet med ljudtransparens länkar dig samman med omvärlden för en ständigt närvarande upplevelse. Njut av tydligare telefonsamtal och konversationer, med autentiskt och naturligt ljud, samtidigt som du tar in allt som händer omkring dig.

Linkbuds låter dig koppla samman och fylla gapet mellan online-världen av underhållning och offline-världen med det verkliga livet som händer runt dig, genom en produkt som du bekvämt kan bära hela dagen. Du kan hålla kontakten och vara närvarande hela tiden, med hjälp av en öppen ringdesign med ljudtransparens, kompakt passform, kristallklart ljud och samtalskvalitet.

Genom att utnyttja Linkbuds unika design, dess sensor- och ”Spatial sound”-teknologier skapar Sony nya ljudupplevelser tillsammans med sina partners, som exempelvis AR-spel, att arbeta hemifrån, AR ljud-navigering samt snabb tillgång till musik.

LinkBuds hjälper dig oavsett var du är och även när du har händerna fulla. Med Speak-to-Chat[3] pausas musiken automatiskt så fort du börjar prata med någon. När din konversation är över, börjar din musik spelas upp automatiskt igen. Linkbuds kommer också med handsfree-hjälp så att du kan få information, komma i kontakt med vänner, lägga till påminnelser och mer, genom att aktivera din föredragna röstassistent genom att bara säga “OK Google” eller “Alexa”.

Februari
Linkbuds kommer att släppas nu i februari i grått och vitt. De är gjorda av återanvänd plast, vilket borde göra dem billigare i och med att det är begagnad plast? Nähä, okej, så funkar det inte… Men priset landar på 2200 kronor. Vi hoppas att kunna testa ett par och förstå dess storhet.