Visste du att...

Arctic Game Week 2022

Boden björknäs

Arctic Game Week i Skellefteå den 25-28 maj

Fokuset för Arctic Game Week är att skapa en stark plattform med global attraktionskraft och att stärka nordisk underhållningsindustri.

Veckan börjar med Arctic Game Conference, norra Sveriges årliga mötesplats för spelutvecklare, spelutgivare, investerare och spelstudenter samt nya Fantastic Conference, en mötesplats med fokus på filmskapare, författare, illustratörer, kreatörer och streamingtjänster.

Konferenserna, som beräknas locka cirka 1000 deltagare, kommer tillsammans ha 40 föreläsare från hela världen, bland annat Peter Zetterberg (Microsoft), Agnes Larsson (Mojang), Fredrik Malmberg (Heroic Signatures) och Lloyd Levin (filmproducent) bland andra.

Under fredagen riktar sig programmet på Kreativa Scenen särskilt till bibliotekarier och lärare. Närvarande kreatörer deltar då i panelsamtal och föreläsningar. Givetvis kan även övriga intresserade besökare närvara vid dessa programpunkter.

10-årsjubileum för Nordsken
Nordsken firar i år sitt 10-årsjubileum och huvudattraktionen under eventet blir svenska mästerskapet i Cosplay. Under en av kvällarna kommer dessutom en konsert av Sabina Zweiacker att framföras på det nybyggda kulturhuset Sara, med musik från Sagan om Ringen, Star Wars och The Witcher med flera.

Vi håller tummarna för att allt blir av och att vi slipper fler restriktioner. Bilden högst upp har inget med nyheten att göra, men pressmeddelandet hade ingen grafik att erbjuda och det fick bli en bild från Boden i stället.