Visste du att...

Nintendo Direct – årets första full av nyheter

Nintendo Direct 9 feb

Nintendo Switch Sports och Xenoblade Chronicles 3 samt mycket mer kommer till Nintendo Switch i år.

I den senaste Nintendo Direct-presentationen tillkännagav Nintendo mängder av nya spel som kommer till Nintendo Switch i år. Nintendo delade också med sig av nya detaljer om tidigare utannonserade spel.

Nintendo Switch Sports
Ta dig an olika sporter genom att röra dig! Spela tillsammans eller online med familj och vänner, eller utmana andra från när och fjärran i denna nya versionen av den klassiska Wii Sports-serien. Spelare tävlar i sex sporter med hjälp av Joy-Con-kontrollerna. Fotboll, volleyboll, bowling, tennis, badminton och chambara (Svärdsfäktning). Kasta, slå, svinga och utför andra rörelser för att vinna. Spelare kan till och med sätta en Joy-Con på sitt ben så de kan sparka bollen i spelet. Dessutom planeras en sjunde sport som läggs till via en gratis uppdatering i höst. Gör dig redo för golf! Bli aktiv i spelet när Nintendo Switch Sports lanseras den 29 april. Möjligheten att testa detta online kommer att finnas tillgängligt för Nintendo Switch Online-medlemmar den 19:e och 20:e februari.

Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass
Totalt 48 remastrade banor från hela Mario Kart-serien kommer till Mario Kart 8 Deluxe som du kommer att kunna köpa som nedladdningsbart innehåll. Åtta banor kommer att släppas åt gången vid sex olika tillfällen fram till slutet av 2023, som alla kan spelas lokalt eller online. Du kan njuta av Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass genom att köpa det eller få tillgång utan extra kostnad om du har ett betalt Nintendo Switch Online + Expansion Pack-medlemskap. Banor som Wii Coconut Mall, N64 Choco Mountain, Tour Tokyo Blur och fler kommer att inkluderas vid det första tillfället den 18 mars.

Xenoblade Chronicles 3
En stor värld väntar i Xenoblade Chronicles 3, nästa spel i den hyllade RPG-serien från utvecklaren MONOLITHSOFT. Spelarna kommer att kliva in i rollerna som huvudpersonerna Noah och Mio mitt i kaoset mellan de fientliga nationerna Keves och Agnus. Sex karaktärer från dessa nationer kommer att delta i en storslagen berättelse med ”livet” som centralt tema. Utforska en ny värld som kommer att koppla samman framtiden för både Xenoblade Chronicles och Xenoblade Chronicles 2. Lanseras till Nintendo Switch i september 2022.

Mario Strikers: Battle League Football
Förbered dig för Strike, en fem-mot-fem, fotbollsliknande sport utan regler. Så gör vad som helst för att vinna! Upp till åtta spelare – fyra i varje lag – kan tävla mot varandra på en Nintendo Switch-konsol. Förutom individuella matcher tillåter onlinespelande upp till 20 spelare att gå med och tävla om att bli världens bästa klubb. Mario Strikers: Battle League Football lanseras till Nintendo Switch den 10 juni.

Splatoon 3
En ny trailer visade upp nästa våg i co-op-läget Salmon Run i Splatoon 3, som kommer att innehålla fräscha och nya funktioner. En gigantisk Salmonid, en som aldrig har setts förut, kan också ses i slutet av trailern. Hur kommer Inklings och Octolings tackla det problemet? Ta reda på det när Splatoon 3 lanseras på Nintendo Switch i sommar.

Kirby and the Forgotten Land
En ny trailer för Kirbys senaste 3D-plattformsäventyr där vi fick se Mouthful Mode. Med Mouthful Mode kan Kirby andas in föremål och förvandlas till dem. För att bara nämna ett exempel kan han förvandla sig till en bil. Om Kirby utvecklar sina kopieringsförmåga i Waddle Dee’s Weapons Shop, som ligger i Waddle Dee Town, kommer hans utseende att förändras och han kommer att bli ännu mer kraftfull. Kan Kirby rädda Waddle Dees och återställa freden i denna mystiska värld? Ta reda på detbnär Kirby and the Forgotten Land lanseras till Nintendo Switch den 25 mars.

Metroid Dread Update
En gratis uppdatering lanseras kort efter presentationen för Metroid Dread. Att bli träffad ens en gång orsakar ”game over” i den brutala svårighetsgraden Dread Mode. Och om du är ny i Metroid-serien, dra fördel av ökad återhämtning med den nyligen tillagda Rookie Mode-svårigheten. En andra gratis uppdatering i april kommer att lägga till ett Boss Rush-läge, där du kommer att slåss mot bossarna kontinuerligt, en i taget.

Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp
Ny information har anlänt från frontlinjen! Ge råd till ett gäng befälhavare (som du säkert minns om du spelat föregångarna), nu med röstskådespelare, genom två vilda och charmiga kampanjäventyr. Du kommer att möta unika karaktärer och varierande terräng, vilket kräver att du utvecklar strategier för att lyckas i strid. Utöver kampanjerna i Advance Wars och Advance Wars 2: Black Hole Rising, jaga höga poäng i War Room, skapa och dela anpassade kartor i Design Room, och slåss mot vänner och ovänner i Local och Online Multiplayer*. Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp marscherar mot Nintendo Switch den 8 april.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes
Häng med Fire Emblem: Three Houses-karaktärerna i massiva strider i ett krigshärjat Fódlan. Andra karaktärer som Edelgard, Dimitri, Claude med flera återvänder för att dela med sig av sin stridsexpertis. Släpp loss förödande kombinationer och fantastiska specialrörelser i actionfyllda realtidsstrider. Ta dig igenom horder av fiender och använd Edelgards yxa eller Dimitris lans, eller spräng fiender på avstånd med Claudes båge. Fire Emblem Warriors: Three Hopes kommer till Nintendo Switch den 24 juni. En Limited Edition för Fire Emblem Warriors: Three Hopes släpps samma dag, inklusive en artbook, en karta över Fódlan, en uppsättning med fem akrylfigurer och ett set med kort på karaktärerna, samt spelet.

Triangle Strategy
Det taktiska Triangle Strategy är nästan här och en ny demo som låter dig spela från kapitel 1 till slutet av kapitel 3 kommer att finnas tillgänglig i Nintendo eShop nu. Spara data från demon och överför till fullversionen av spelet när du köpt det. Dina val och din övertygelse kommer att avgöra deras öde när Triangle Strategy lanseras tillNintendo Switch den 4 mars.

EarthBound / EarthBound Beginnings
Följ med Ness, Paula, Jeff och Poo i deras strävan att uppfylla en urgammal profetia om att stoppa den onda Giygas i Super NES-spelet EarthBound. Res dessutom tillbaka till 198X för EarthBound Beginnings, en lokaliserad version av det ursprungliga Mother-spelet. Både EarthBound och EarthBound Beginnings finns till Nintendo Switch Online nu.

Nintendo Direct-presentationen innehöll också ett montage av kommande Nintendo Switch-spel, inklusive LEGO Brawls, Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – Hinokami Chronicles, en spännande arenajaktare som släpps 10 juni; Two Point Campus, som släpps den 17 maj och Zombie Army 4: Dead War, en pulserande uppföljare i den ultimata actionserien odöda som lanseras till Nintendo Switch den 26 april.

Andra spel som visades
Portal: Companion Collection
No Man’s Sky (Kommer i sommar)
STAR WARS: The Force Unleashed (Kommer 20 april)
Assassin’s Creed The Ezio Collection (17 februari)
Cuphead – The Delicious Last Course (30 juni)
Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival
Klona Phantasy Reverie Series: Klonoa: Door to Phantomile och Klonoa 2: Lunatea’s Veil
Getsufumaden: Undying Moon
SD Gundam Battle Alliance
Kingdom Hearts Integrums Maserpiece

Vill du ser hela evenemanget kan du göra det nedan.