Visste du att...

Sega slutar med arkadspel

Sega slutar med arkadspel

Myntinkast tillhör det förgångna?

56 år, men nu är det slut
Sega har sålt sina sista procent av sin spelhallssektion och arkadhallarna har nu en ny ägare och kommer att gå under namnet Gigo – som står för Get into the Gaming Oasis. Det betyder att nästa gång som man sätter sin fot i Akihabara, Tokyos kända elektronikstadsdel, kommer man inte mötas av Segas loggor längre. Lite dystert.

Det var länge sedan Segas arkadhallar intill Picadilly försvann, men en gång i tiden var de stekheta. När man var i en spelhall tyckte man att grafiken var enormt bra och man kunde bara drömma om att ha samma kvalitet hemma, vilket man numera har och spelhallarna blev kanske lite onödiga på så sätt. Hemma kan dock aldrig konkurrera med kabinetten som hade rattar och erbjöd mer än bara spelet. Klart att det finns superriggar hemma nu också och de mest avancerade är minst lika bra men kommer med en rätt saftig prislapp.

Sega ändrar nu fokus och siktar mer på att släppa spel där spelarna spelar. Låter självklart, men trist att de försvinner från arkadhallarna, även om de festa av oss i princip aldrig besöker en sådan.