Visste du att...

Kirby and the Forgotten Land släpps i mars

Kirby and the Forgotten Land släpps i mars

Nya förmågor i ett färgstarkt 3D-plattformsäventyr till konsolerna i Nintendo Switch-familjen. Räkna med underverk, vildvuxna landskap och Waddle Dees. Spelet lanseras redan den 25 mars 2022!

När Kirby anländer till ett okänt land och upptäcker att mängder av Waddle Dees kidnappats av The Beast Pack inser han att han kommer ha fullt upp. För att rädda sina vänner ger sig Kirby ut på en resa tillsammans med den nyfikne Elfilin, som han stöter på i denna nya värld.

I det här äventyr kan man använda sig av en rad av Kirbys förmågor för att bekämpa fiender och ta sig runt i olika 3D-världar. I platsen där naturen och en tidigare civilisation har smält samman väntar en rad områden fyllda med utmaningar. När man ger sig ut för att befria Waddle Dees, som hålls fångna vid slutet av varje bana, kan det vara användbart att nyfiket utforska varje liten vrå och även rädda så många som möjligt längs vägen.

Beast Pack kommer att försöka ställa till det för spelaren, men med hjälp av Kirbys klassiska kopieringsförmåga och ytterligare tillägg som går under namnen Drill och Ranger kan man ge dem vad de tål. Kopieringsförmågan Drill gör det möjligt för Kirby att sjunka ner i marken och attackera fiender underifrån med ett mäktigt slag. Fiender kommer också att se stjärnor när Kirby släpper lös kopieringsförmågan Ranger, som låter dig sikta in dig på fiender på avstånd.

Kirby kan också ha en medspelare med sig på sitt äventyr. Spelare nummer två intar då rollen som Bandana Waddle Dee och har en mängd olika attacker med sitt spjut. Det går här att använda varsin Joy-Con i detta flerspelarläge.

Kirby and the Forgotten Land introducerar också Waddle Dee Town, som fungerar som äventyrets hubb. Staden kommer att utvecklas mer och mer baserat på antalet räddade Waddle Dees. Olika butiker kommer att öppna och du kommer att kunna njuta av några av stadsbornas favoritspel. Kirby kan till och med hjälpa till i Waddle Dee Café. Där måste du snabbt klara av kundernas beställningar för att hålla dem nöjda och sikta på höga poäng. Wise Waddle Dee kan också hittas i Waddle Dee Town och kommer att ge dig användbara tips. Genom att ansluta online går det också att få reda på en del global spelardata, som till exempel det totala antalet Waddle Dees som räddats runt om i världen och den för närvarande mest populära kopieringsförmågan.