Visste du att...

Oneplus berättar om kamerorna på kommande 10 Pro

Oneplus beskriver andra generations Hasselblad Camera for Mobile

Oneplus har nu presenterat andra generationens Hasselblad Camera for Mobile som återfinns på kommande Oneplus 10 Pro.

Oneplus Billion Color Solution
Oneplus Billion Color Solution gör att naturlig färgkalibrering med Hasselblad på Oneplus 10 Pro kan appliceras på över en miljard färger. Det betyder att Oneplus 10 Pro är den första Oneplus-enheten utrustad med ett kamerasystem som fotograferar i full 10-bitars färg för att ge en mer naturlig och delikat färgåtergivning i varje foto. Tack vare kraften hos Oneplus Billion Color Solution tar Oneplus 10 Pro foton med en 25 procents ökning av DCI-P3 färgomfångstäckning och kan bearbeta 64 gånger mer färg än sin föregångare Oneplus 9 Pro. 10-bitars färg stöds på var och en av Oneplus 10 Pros tre bakre kameror – huvud-, telefoto- och ultravidvinkelkameran – och tar praktiskt taget bort alla färgband från bilder, vilket resulterar i mjuka färgövergångar när du trycker på kamerans slutarknapp.

Andra generationens Hasselblad Pro Mode
Oneplus 10 Pro är utrustad med en andra generations Hasselblad Pro Mode som stöds på alla tre av dess bakre kameror och gör att var och en kan ta bilder i 12-bitars RAW komplett med Hasselblad Natural Color Solution. Oneplus 10 Pros andra generationens Hasselblad Pro Mode stöder också ett nytt bemyndigat RAW-format som heter RAW+ som ger alla fördelar med att fånga bilder i ett RAW-format med smartphonens beräkningsfotograferingselement. Detta resulterar i fotofiler av högsta kvalitet med större dynamiskt omfång, brusreducering och mer till användare som älskar att redigera sina bilder.

150° ultravid kamera
Oneplus 10 Pro har en ny ultravid sensor som erbjuder ett 150° synfält, vilket sägs vara upp till fyra gånger vidare än traditionella ultravidkameror. Det ökade synfältet tillåter användare att fånga ännu mer i sina bilder och den förbättrade mångsidigheten uppmuntrar kreativitet. Den 150° ultravida kameran på Oneplus 10 Pro stöder ett nytt Fisheye-läge som replikerar utseendet på dedikerade fisheye-kameror och ger ett nytt perspektiv när du fotograferar. Slutligen stöder Oneplus 10 Pros ultravida kamera fotoinfångning i ett mer traditionellt 110° synfält, komplett med AI-distorsionskorrigering.

Movie Mode
Movie Mode debuterar på Oneplus 10 Pro, vilket möjliggör justering av ISO, slutartid och mer före och under videoinspelning. Dessutom låter filmläget dig filma i ett LOG-format utan en förinställd bildprofil, vilket ger videofotografer en tom duk för redigering. Film tagna i ett LOG-format erbjuder också större dynamiskt omfång och mer information i skuggor och högdagrar.

Tillgänglighet
Oneplus 10 Pro kommer lanseras först i Kina tisdagen den 11 januari, följt av lanseringar i Indien, Europa och Nordamerika senare under 2022. Vi vet alltså inte när den landar i Sverige, men förmodar att det inte är långt efter den lanserats i Kina.