Visste du att...

2021 – Spelen och prylarna vi gillade

Molnspelande via Game Pass.

2021

Vad gillade vi 2021? Här är några av de saker vi skulle kunna rekommendera från förra året.

Det vi gillar
Vi ska sticka huvudet i sanden och totalt ignorera allt elände som har lagt sig som en blöt filt över världen och som även kanske påvisat att alla inte är fullt lika mån om andra människor. Det kapitlet hoppar vi helt över.

Spelen
Om vi börjar med kärnverksamheten, det vill säga spelen. Då kan vi återigen hylla Xbox Game Pass som ger alla möjligheten att spela massor av spel antingen via sin konsol eller via molnet – då krävs den dyraste varianten Ultimate.

Little Nightmares II >>
Halo Infinite >>
Back 4 Blood >>
Forza Horizon 5 >>
What the Dub >>

Prylar
Eftersom många har jobbat hemifrån har behovet av saker på hemmafronten ökat och ibland har det kanske även varit behov av att ha något att göra. Vi har haft nöjet att titta på en massa saker under det gångna året.

Oneplus 9 Pro >>
Anker Capsule II
5G i Boden och Luleå >>
Mi Watch Lite >>
Adata SE770G External SSD >>

Sverige
Vad har vi bidragit till för att göra världen bättre? Med en massa spel och det är något vi gör hela tiden. Svenska spelföretag köper också upp allt de ser. Tidigare var det primärt Embracer som shoppade som det vore löning, men nu är det även Enad Global 7, Thunderful Games och Zordix. Sen passar kinesiska Tencent på att köpa en massa svenska studior – för att hålla balansen? Hörlurar är vi också himla bra på.

Försenade spel
Det är enormt många spel som försenast och inte längre såg dagens ljus under 2021, vilket var tråkigt. Det positiva, om det nu finns något positivt med förseningarna, är att 2022 ser ut att bli ett riktigt bra år när det gäller spel. Första kvartalet är späckat, även om vi lite cyniskt förmodar att många av dem kommer att skjutas på till andra eller tredje kvartalet.

Mässor
Lyckligtvis har de allra flesta haft den goda smaken att inte arrangera event för att minska spridningen av Covid, men det finns några undantag. Man kan tycka att det är lite smaklöst att arrangera event i dagsläget, men å andra sidan kommer det publik dit och det är ju därför de arrangeras. Evenemangen som har genomförts är PAX West i Seattle och det var mer som en loppmarknad än något annat om man får tro besökarna. Dreamhack kördes på och det vet vi inget alls om då det inte direkt gav några ringar på vattnet. En annan mässa på hemmaplan var Comic-Con och den var väldigt blek när det gäller utställare, men den hade rätt många besökare och få med masker.

2022
Förutom spelen som vi ser fram emot hoppas vi att världen blir bättre och att alla tar sitt ansvar för att hjälpa till. Ju snabbare det händer, desto snabbare kan mässor och annat börja arrangeras. CES som äger rum senare i veckan krymper för varje dag och borde nog varit en digital mässa. Men vi hoppas att GDC äger rum och framför allt E3. När det gäller prylar så ska det bli kul att kika på telefoner med nya Snapdragon-processorn, vilka kommer att dyka upp inom en mycket snar framtid om vi ska tro på rykten på nätet.

Där har vi det. 2021 i ett nötskal och lite tankar kring nya året.

pax east 20192019 – när mässor arrangerades.