Visste du att...

Molnspela på din Xbox om du har Game Pass Ultimate

Spela utan att installera

Game Pass Ultimate blir bara bättre och bättre för spelarna. Nu behöver man inte ha tålamod längre, utan kan spela på en gång.

Molnet
Tidigare var det bara Mario som hittade saker i molnet, men nu återfinns det mesta där. Vi är lite osäkra på var molnet ligger, men vi förmodar att priserna går upp för bostäder och annat som på alla andra platser med nyetablering?

Microsofts molntjänst för Xbox kommer att göra att fler personer spelar – en stund i alla fall – fler spel. Inom kort kommer alla som är Game Pass Ultimate-prenumeranter kunna spela molnspelen på sin Xbox. Det innebär att man inte längre behöver ladda ner en jädra massa gig för att sedan konstatera att det inte var bra och sedan radera. Nej, nu kommer man kunna starta alla spelen som erbjuds via molnet på sin konsol utan att ladda ner. Självklart kommer många att prova många spel och inte ge dem en chans, men sånt är livet i dagens samhälle.

Series X|S
En annan bra sak är att på så vis slipper man köpa en ny konsol – såvida man bara vill spela Game Pass-spel det vill säga. Är det ett spel som bara kommer ut på Series X|S eller kort och gott bara är mycket bättre i den versionen, då kommer man kunna spela det var man än är. Även på sin Xbox One.

Det här kanske innebär att Microsoft slutar med konsoler någon dag och bara säljer joypads med molnspelande? Alla kan inte spela via nätet naturligtvis och alla spel kommer inte vara med i Game Pass, men sannolikheten är väl att framtiden går åt det hållet.

Nedan en video som pratar om Game Pass och molnet. Bilden ovan är när vi spelade lite Xbox-spel på en mobiltelefon via molnet, vilket gick prima.

https://youtu.be/2K_sGV1mM7A