Visste du att...

Oneplus introducerar nytt Hasselblad-läge

Oneplus introducerar XPan Mode

Oneplus lanserar nya XPan-läget på sina senaste flaggskepps-smartphones Oneplus 9 och 9 Pro.

Hasselblad
I samarbete med sin kamerapartner, Hasselblad, tillåter XPan Mode användare att dela kreativa och visuella berättelser genom att återskapa den klassiska upplevelsen av den unika Hasselblad XPan-kameran i en smartphone.

XPan -läget på Hasselblad -kameran för mobil har utformats för att återspegla upplevelsen av att använda Hasselblads XPan -kamera, vilket gav fördelarna med 35 mm-formatet tillsammans med möjligheten att snabbt växla till fullt panoramaformat utan att behöva byta film. Med ett unikt synfält presenterar foton som tagits med XPan-läge nya perspektiv och berättarsätt för användare.

”Att arbeta med Hasselblad på XPan Mode har hjälpt oss att återskapa deras legendariska upplevelse av att titta på dina fotografier i ett format 65:24 innan vi tog en bred panoramabild i 30 mm och 45 mm. Genom att använda XPan-läge på Oneplus 9 och 9 Pro kan våra användare se världen runt dem genom ett unikt objektiv, och vi är mycket glada över att se hur detta format kommer att användas av våra användare och fotografer runt om i världen.” säger Hsiaohua Cheng, Imaging-chef på Oneplus.

”Hasselblad XPan är en revolutionerande produkt som skapade en ny era för bildbehandling. Den hade inte bara fördelen med 135 bildrutor, utan även fördelen med att byta till ett bredformatsläge utan att behöva byta film. Det var en av de första produkterna med en 35 mm filmkamera med dubbla ramar, vilket revolutionerade kameraindustrin vid den tiden. Nu, med gemensamma ansträngningar från FoU-personal från båda märkena, har vi kunnat föra denna unika bildstil och upplevelse av Hasselblad XPan till fler konsumenter.” säger Bronius Rudnickas, Hasselblads globala marknadschef.

Några av de viktigaste funktionerna i XPan-läget

Två brännvidder, restaurering av två klassiska objektiv av Hasselblad XPan
Med sina två brännvidder på 30 mm och 45 mm, som påminner om två klassiska objektiv på den ursprungliga Hasselblad XPan-kameran, kommer entusiaster att kunna ta panoramabilder med en förhandsvisning direkt från sökaren i Oneplus kamera-app, vilket ger det unika perspektivet på klassisk XPan-kamera till ett mer tillgängligt medium. Unika detaljer från Hasselblad XPan-kameran återskapades minutiöst i XPan Mode för att ge användarna en äkta Hasselblad XPan -upplevelse.

Bildförhållande på 65:24, vilket möjliggör unikt berättande
Bilder som tagits med XPan-läge har ett bildförhållande på 65:24, samma som den ursprungliga Hasselblad XPan-kameran. Bilderna som tagits i XPan-läget är beskurna från 48MP huvudkamera och 50MP ultrabred kamera i stället för standard 12MP-läget. Resultatet är en högupplöst bild över 20MP. XPan-bilder har 7552 × 2798 upplösning på 30 mm och 7872 × 2916 upplösning på 45 mm.

Standardfärg baserad på klassisk svartvitt film
Oneplus arbetade med Hasselblad på två filmsimuleringsprofiler för XPan Mode, inklusive ett färgläge och ett unikt svartvitt läge. XPan-läget på Oneplus 9-serien öppnas i svartvitt, med hänvisning till tonen och stilen i en klassisk svartvitt film som används i XPan -kameror. Det svartvita läget hjälper till med berättande med ett annat perspektiv – vare sig det är porträtt, gatufotografering eller arkitektur. Färgläget har också optimerats med Hasselblad, vilket ger det en rik och realistisk färgprofil. Användare kan växla mellan färg och svartvitt efter vad man föredrar.

En hyllning till filmutvecklingen
När slutaren trycks in i XPan-läget kommer den frusna bilden först att presenteras som en negativ film som sedermera utvecklas till bilden som kommer sparas på din telefon. Detta påminner om den traditionella filmkameran och är en hommage till filmutvecklingens ritualer.

Vill du veta mer? Då hittar du information här.