Visste du att...

Ny trailer för Metroid Dread till Nintendo Switch

Metroid Dread

Ny Metroid Dread-trailer visar upp nya mystiska och kraftfulla fiender.

ZDR
En ny trailer för Metroid Dread finns ute nu. I trailern blir Samus attackerad av en mystisk varelse strax efter att hon landat på planeten ZDR. Den mystiska figuren verkar vara en Chozo och det är en mycket intelligent och tekniskt avancerad art som trodde att deras syfte var att skapa fred i hela galaxen. Så småningom nådde civilisationen dessvärre en brytpunkt och levande Chozo syns numera väldigt sällan. Vem är då denna Chozo-krigare och varför attackerar den Samus med sån kraft?

Förutom Chozo innehåller trailern andra intressanta scener inklusive ett gigantiskt monster som verkar vara Kraid, en fiende som Samus har kämpat mot i tidigare spel. Trailern introducerar också flera nya och återkommande förmågor och vapen som Samus har till sitt förfogande. Dessa inkluderar Flash Shift, som tillåter Samus att resa ett specifikt avstånd på bara ett ögonblick, Grapple Beam, en stråle som låter Samus svinga sig över där det behövs eller manipulera olika delar av sin miljö, och Storm Missile, som låter Samus sikta in sig på och avfyra en strid ström av små missiler.

En mer komplett lista över dessa förmågor, tillsammans med mer information om hur de fungerar hittar du här.

8 oktober
Metroid Dread lanseras till Nintendo Switch den 8 oktober.