Visste du att...

Vi har pratat med Pretty Fly Games

Pretty Fly Games

Inom en inte allt för avselägen framtid kommer vi att kika på Total Arcade Racing till Nintendo Switch från svenska Pretty Fly Games. Innan vi börjar spela har vi pratat med utvecklarna och bett dem berätta lite mer om sig själva.

Berätta om studion
Pretty Fly Games grundades av Fredrik Kellermann 2013 och hette då Casual Games. Under senaste åren har studion skiftat fokus från casual mobilspel till PC och konsolspel vilket även resulterat i ett namnbyte till Pretty Fly Games.

Vi fokuserar framförallt på göra lokala multiplayer-spel med stöd för 1-8 spelare som man kan spela med sina kompisar eller familj framför samma skärm.

Vad har ni släppt tidigare?
Pretty Fly Games har tidigare släppt Snake vs Snake på Nintendo Switch, Xbox och PC. Snake vs Snake är en mer actionfylld variant av gamla Snake till Nokia 3310. I Snake vs Snake kan man spela upp till sex spelare i ett hektiskt battlemode med power-ups och självklart även det klassiska läget. Sedan Snake vs Snake släpptes 2019 har det sålts i fler än 20 000 exemplar.

Vi har även gjort Super Jumpy Ball. Utöver det har vi ett släppt ett antal spel på Xbox One och PC så som Pixel Driver och Traffic Race 3D 2.

Inspiration
Vi älskar gamla klassiska spel och inspireras oftast av hur enkla men underhållande de var. I dessa spel behövdes inte manualer eller långa tutorials utan det vara bara att tuta och köra. Total Arcade Racing har inspirerats från klassiska topdown racing-spel som Super Sprint och Slick’n’slide.

Vad har ni satt siktet på härnäst?
Det projekt vi jobbar på nu heter Action Tanks och är kraftigt inspirerat av Wii Tanks. Det är en twin stick shooter-actionspel för 1-4 spelare där taktik spelare en stor roll. Utvecklingen har nyligen påbörjats och vi har inte ännu något planerat lanseringsdatum.

Trailer för Total Arcade Racing.