Visste du att...

Test: Mi Watch Lite

Mi Watch Lite

Smarta saker är inte alltid så smarta, men Mi Watch Lite är smartare än många andra.

Smart klocka
Ganska generellt för smarta klockor är att de är lite mindre än sedvanliga klockor och många kan kännas lite väl små för att vara ärlig – självklart beroende på din handled. Mi Watch Lite faller inom den ramen och kan inte riktigt konkurrera om känslan att klockan är ett smycke – som dessutom visar tid. Har svårt att se James Bond byta ut sin massiva Omega mot en smart klocka. Men, och det finns ju ett men här, smarta saker har ju just det för sig, de är smarta och fyller andra funktioner.

Mellan klocka och fitness-band
Mi Watch Lite hamnar lite mellan fitness-band och smarta klockor av modell större, det vill säga de som ser ut lite mer som klassiska armbandsur. Det är ett ypperligt segment ska noteras. Smarta band kräver oftast att man har telefonen nära och avsaknaden av GPS gör att om man inte vill ha med telefonen på sin löprunda får man enormt felaktig data.

GPS
Utan GPS gissar i princip den smarta saken sträckan och när den sedan räknar ut till exempel kilometertid blir det helt upp åt väggarna. Nu är det ju många som tar med sin 10 000 kronors telefon ut på löprundorna, men undertecknad vill vare sig bli störd eller få sin telefon förstörd och har en klassisk lite MP3-spelare som sällskap.

Mi Watch Lite har GPS och det är det mest vinnande med klockan. Vare sig man är ute och joggar eller bara tar en promenad och startar någon form av motionsform kommer dina aktiviteter att registreras och när man slutar sin aktivitet och stänger av registreringen ser man precis sin sträcka. Självklart blir allt man vill veta om sin runda dokumenterat korrekt. Det här är den absolut bästa saken med klockan i jämförelse med de fitness-band vi testat och kanske även i jämförelse med smarta klockor då de brukar vara minst dubbelt så dyra.

Om man bortser från GPS:en har Mi Watch Lite det mesta man kan önska sig av en smart klocka. Den har en 1,4 tums skärm, mäter pulsen, stressnivå och sömn. Klarar att vara 50 meter under vatten – vilket inte testats men vi litar på tillverkaren kort och gott. Batteriet ska räcka upp till nio dagar, men det har vi inte kommit upp till och det kan beror på att blåtanden rullat konstant.

Bra köp
Det finns diverse olika klockansikten att välja på och de flesta hittar nog ett som passar just dem. Som vi tidigare var inne på så är priset en del av det som gör klockan attraktiv och man får mycket för pengarna. Ordinarie pris är 699 kronor, men Mistore har ofta rabatter som gör klockan till ett ännu bättre köp.