Visste du att...

Animal Crossing slår försäljningsrekord i Europa

Animal Crossing: New Horizons är det snabbast sålda Nintendo-spelet någonsin i Europa.

Ett år har gått sedan Animal Crossing: New Horizons släpptes (och sedan Sverige blev annorlunda) till Nintendo Switch och det spelet har med tiden blivit det snabbast sålda Nintendo-spelet som någonsin lanserats i Europa.

Sju miljoner
Sedan lanseringen den 20 mars 2020 har över sju miljoner exemplar av spelet sålts över hela kontinenten. Mer än en tredjedel av de över 20 miljoner Nintendo Switch-ägarna i Europa har skapat sin egen ö i Animal Crossing: New Horizons och fler spelare ansluter varje dag.

”Vi är verkligen tacksamma för att Animal Crossing: New Horizons har blivit så uppskattat av så många spelare över hela Europa”, säger Stephan Bole, VD på Nintendo of Europe. ”Animal Crossing-spelen har väldigt länge varit populära i Europa och deras fortsatta framgång är tack vare våra fans kärlek till denna unika spelserie.”

I Animal Crossing: New Horizons får du starta ett nytt liv på en öde ö där det bor talande djur. Samla sen på material för att tillverka verktyg och möbler och lev ett bekymmersfritt liv eller så som du vill ha det. Med tiden kan du förvandla ön till ett blomstrande samhälle, ändra landskapet med bäckar och vattenfall, placera möbler ute för att skapa idylliska platser med mera. Ön förändras också med årstiderna: när vintern blir till vår dyker andra insekter och fiskar upp som du kan fånga. Regelbundna evenemang ger dig och alla andra spelare riktigt bra anledningar att fortsätta åka tillbaka. Vänner kan besöka varandras öar online och skicka varandra gåvor och meddelanden i spelet.

Sedan spelets lansering förra året har flera uppdateringar gett spelet nytt liv, inklusive tidsspecifika evenemang, besökande karaktärer och möjligheten att dyka i havet. De senaste uppdateringarna lade till kläder och möbler med tema på Super Mario Bros. 35-årsjubileum. Räkna med fler uppdateringar framöver!

De spelare som vill visa upp sina öar för andra kommer snart att få ett nytt sätt att göra det, med Animal Crossing: New Horizons Island Tour Creator web service som lanseras den 24 mars. Genom att ladda upp skärmdumpar eller videoklipp från sina ö kan alla spelare skapa en poster eller trailer för att dela med sig av sin ös natursköna sevärdheter och toppattraktioner med resten av världen.

Så är det.