Visste du att...

Oneplus och Hasselblad samarbetar med Oneplus 9

Oneplus utvecklar bättre mobilkameror

Oneplus och Hasselblad inleder ett långsiktigt samarbete för att tillsammans utveckla nästa generationens kameror till flaggskeppstelefoner och för att lyckas kastar telefontillverkaren in 150 miljoner Dollar.

Hasselblad i nya Oneplus 9
Idag har Oneplus presenterat ett treårigt samarbete med den legendariska svenska kameratillverkaren Hasselblad, vilka dock ägs av kinesiska DJI numera. Tillsammans ska de utveckla nästa generation av kamerasystem för telefoner till framtida Oneplus-flaggskeppsenheter. De två företagen har redan samarbetat och tagit fram ”Hasselblad Camera for Mobile” för den nya Oneplus 9-serien, som kommer att lanseras globalt den 23 mars.

Utöver det kommer Oneplus också att investera mer än 150 miljoner Dollar under de närmaste tre åren för att möjliggöra den bästa kameraupplevelsen för sina kunder.

”Oneplus har alltid prioriterat en premiumupplevelse för våra användare framför allt annat. Från och med 2021 gör vi en insats tillsammans med legendariska Hasselblad för att avsevärt förbättra kameraupplevelsen i våra smartphones för våra användare. Med Oneplus avancerade hårdvara och beräkningsfotografering och Hasselblads långa erfarenhet inom traditionell fotografering är jag övertygad om att Oneplus 9-serien kommer att vara ett stort steg framåt i vår ambition att leverera den bästa flaggskeppskameran” säger Pete Lau, grundare och VD för Oneplus.

”Hasselblad tror på bildens kraft och vårt uppdrag är att fortsätta gå i bräschen för bildteknik. Med detta i åtanke, kommer Hasselblad att arbeta tillsammans med Oneplus, ett innovativt företag som delar samma vision och passion för teknik. Genom att samarbeta med Oneplus hoppas vi kunna erbjuda Hasselblads ikoniska design och enastående bildkvalitet i händerna på fler människor och dela vår passion för enastående fotografering” säger Jon Diele, Vice President, Hasselblad.

Hasselblad på månen
I 80 år har Göteborgsbaserade Hasselblad varit ledande för kraftfull kamerateknik och blivit erkända som världsledande inom digitala medelformatskameror och linser. De har fått förtroende av några av världens största fotografer och fångat några av världens mest ikoniska bilder – inklusive människans första steg på månen.

Samarbetet
Samarbetet mellan Oneplus och Hasselblad kommer att utvecklas kontinuerligt under de närmaste tre åren, till en början med mjukvaruförbättringar inklusive färgjustering och sensorkalibrering och utvidgas till fler dimensioner i framtiden. De två parterna kommer gemensamt att definiera teknologinormerna för mobilkameraupplevelsen och utveckla innovativa bildtekniker och fortsätta att förbättra Hasselblad Camera for Mobile. Båda företagen har tagit på sig ansvaret att leverera omedelbar förbättring för Oneplus-användare, samtidigt som de kontinuerligt samarbetar för att ytterligare förbättra användarupplevelsen och kvaliteten på lång sikt.

Det första och mest tekniskt utmanande resultatet av detta samarbete är avancerad färgkalibrering. Natural Color Calibration with Hasselblad – har utvecklats gemensamt av Oneplus och Hasselblad under månader av noggrann verifiering och finjustering, och syftar till att få mer noggranna och naturliga färger till foton som tagits med Oneplus flaggskeppskameror. Det kommer också att fungera som Oneplus nya standard för färgkalibrering för sina framtida smartphonekameror.

Det nya Hasselblad Pro-läget ger Hasselblads klassledande sensorkalibrering till en smartphone för första gången, vilket resulterar i otroligt noggrann och naturlig färg för en solid grund för postproduktion. Hasselblad Pro Mode har moderniserats med ett nytt användargränssnitt baserat på Hasselblads programvara för bildbehandling för att ge användarna ett autentiskt Hasselblad-utseende. Det erbjuder också en oslagbar kontroll för professionella fotografer att finjustera sina foton, med möjligheten att justera ISO, fokus, exponeringstider, vitbalans och mer. Användare kan också använda 12-bitars RAW-format för ännu rikare färg och högre dynamiskt omfång.

Framtiden
Förutom att utveckla Hasselblad Camera for Mobile på framtida Oneplus-flaggskeppstelefoner med Hasselblad, inleder Oneplus också en treårig strategi för att ytterligare förbättra sina kamerafunktioner. Investeringen kommer att gå till ett antal områden för att förbättra Oneplus förmåga att leverera en förstklassig kamerateknik till sina användare.

Inte en Oneplus 9.