Visste du att...

Xiaomi Mi11 med 888 och Harman Kardon

Lurar med 888 och Harman Kardon

Xiaomi Mi 11 lanseras nu på den globala marknaden och ger användarna en hel filmstudio i fickformat – så säger i alla fall Xiaomi själva.

Xiaomi Elf som den heter i USA
Nä, det gör det inte alls. Jämfört med sin föregångare bjuder Mi 11 på Qualcomm Snapdragon 888, tredubbel huvudkamera på 108MP, ljud i samarbete med Harman Kardon och 50W trådlös laddning.

Nedan låter vi Xiaomis pressmeddelande tala – så använd en nypa salt vid läsning.

Mi 11 är en filmstudio i fickformat och förvandlar vilken novis foto- och videoentusiast som helst till filmregissör med hjälp av setupen med tredubbel huvudkamera. Med världens högsta upplösning – 108 MP vidvinkelkamerasensor – tar Mi 11 kristallklara bilder med en detaljrikedom som bara kan jämföras med digitala spegelreflexkameror för professionellt bruk eller spegellösa systemkameror. En 13MP ultra-vidvinkelkamera och 5MP telemacro-objektiv kompletterar huvudkamera-setupen och gör det möjligt för användaren att ta imponerande landskaps- och detaljbilder med strålande bokeh. På framsidan minimerar en 20MP s.k. punch hole-kamera kanterna runt skärmen, och säkerställer samtidigt snygga selfies och klar bild vid videosamtal.

Xiaomi har utvecklat sin befintliga teknik och presenterar med Mi 11 en hel del anmärkningsvärda funktioner för foto och film. De förbättrade funktionerna för nattläge innebär t.ex. att nattläge blir möjligt på tre av telefonens kameror: den primära, den ultravida samt frontkameran. Mi 11:s avancerade teknik för videonattläge omdefinierar helt industristandarden med sin brusreducering på RAW-nivå för ljusare nattfotografering.

Sex stycken AI-drivna verktyg gör konstnärligt filmskapande till en barnlek med ett enkelt knapptryck, från funktionen Parallel World – som duplicerar och inverterar bilden för att skapa en spegelvänd värld – till Freeze Frame Video – som fryser och klonar bildrutor för att skapa en illusion av stillastående delar i videon. För de riktiga filmnördarna finns Magic Zoom-läget, vilket skapar en illusion av att kameran samtidigt zoomar in och ut ur scenen. Ett populärt trick som känns igen från thrillerklassiker som Hajen och Studie i brott (Vertigo).

För att höja branschstandarden ytterligare erbjuder Mi 11 fotoinställningar på studionivå som ger användaren god kontroll över bild och video med HDR10+-inspelning och det nya Pro Time-lapse-läget, där slutartid, ISO, bländare och exponeringsvärde kan justeras för att hantera även de mest utmanande ljusförhållanden. Kontroll på studionivå inkluderar även redigering med avancerade AI-funktioner, inklusive AI Erase 2.0 som gör det möjligt att ta bort oönskade objekt eller linjer från bilder med ett enkelt klick.

Se och hör allt med 120Hz 6,81” AMOLED DotDisplay och SOUND BY Harman Kardon
Mi 11 kommer med en av de bästa skärmarna på marknaden som fått en A+ klassificering såväl som utmärkelsen “Bästa display” från DisplayMate. Med premiumskärm i form av 120Hz 6,81 ”AMOLED DotDisplay är Mi 11 lika imponerande att titta på som att använda. Xiaomis mest avancerade skärm lyser här med sin ultrahöga upplösning WQHD+ och 10-bitars färgteknik, vilket möjliggör klara färger och mjuka färgövergångar. Enkelhet möter bekvämlighet med Super Resolution-tekniken, som uppgraderar videor med låg upplösning till WQHD+-kvalitet utan att skapa oro för ökad dataförbrukning.
Med 480Hz samplingsfrekvens för touch och fingeravtrycksläsare i skärmen låter Mi 11 användare snabbt och smidigt låsa upp enheten utan varken irriterande hack eller kanter som blockerar skärmen. Tillsammans med sin eleganta form, lätta vikt och tidlösa look bjuder Mi 11 på en behaglig swipe-känsla och ligger dessutom bra i handen med sina släta, fyrböjda kanter, och bakre glasfinish.

Ljudupplevelsen i nya flaggskeppstelefonen står Harman Kardon för. Mi 11 är utrustad med dubbla, professionellt inställda, Harman Kardon-högtalare som levererar suveränt ljud av filmkvalitet och Corning® Gorilla® Glass Victus ™ skyddar telefonen mot kostsamma fallskador. Mi 11 omfattar en avancerad, matt glansig frostat yta som fångar ljus, inte fingeravtryck, och kommer att finnas i två färgvarianter: Midnight Grey och Horizon Blue.

Mi 11 kommer med en avancerad dubbel antireflex-finish med frostad yta som fångar ljus och döljer fingeravtryck, samt blir tillgänglig i färgvarianterna Midnight Grey och Horizon Blue.

Mi 11 kommer finnas tillgänglig till ett rekommenderat pris från 749 Euro. Lokal lansering och tillgänglighet presenteras inom kort, men gissar att prislappen kommer landa mellan 8-9000 kronor.