Visste du att...

Bästa prylarna 2020

Razer Phone 2

Årets prylar 2020

En kort lista som inte har så mycket att erbjuda för att vara ärlig. Men det är början av våra listor och listor är ju ett måste mot årets slut.

Prylar
Vi har lite annorlunda syn över vad som är prylar, men allt som kan göra livet lite lättare eller roligare är nog grundtanken. Plus att det ska vara en pryl i någon form.

Årets pryl vi inte visste att vi behövde
Plötsligt var det bara där: Tyngdtäcke. De var överallt och de kom upp i samtal lite varstans. Så sagt och gjort, vi testade täcken och har kommit fram till att det är en sak som kan hjälpa dig till god sömn. Här är vår artikel om tyngdtäcken.

Årets hårdvara
Här skulle nog många tro att vi skulle nämna Sony Playstation 5 eller Xbox Series X, speciellt som vi först och främst är konsolspelare. Men ingen här har haft möjlighet att testa vare sig Playstation 5 eller Series X/S. Det vi vet är att Xbox är starka med Game Pass som är en fröjd för spelare, en sån pass stor fröjd att Sony kommer ut med något liknande framöver är det sagt.

Men åter till vad vi tycker är årets hårdvara: Nvidias grafikkort i 3000-serien. Att korten skulle vara bättre än föregående var ju ingen direkt chock, men att de skulle vara så mycket bättre till nästan en tredjedel av priset var oväntat. Deras 3070 håller jämna steg med 2080TI och man kan hitta varianter för under 6000 kronor. Grattis alla PC-spelare kort och gott.

Årets bästa telefon
Vi har inte haft möjlighet att testa alla telefoner som släppts – självklart. De vi har testat under en längre tid är det Oneplus 8T som fallit oss mest i smaken och det på grund av att den har ett bra pris, en platt skräm, väldigt bra batteritid och laddar dessutom från noll till 100 procent på runt 34 minuter.

Ett hedersomnämnande till Sony för Xperia 5 II som har det mesta man kan önska sig och dessutom ett 3,5mm-uttag. Den saken som var det enda vi verkligen saknade på Oneplus 8T – trådlöst laddning och IP-certifiering känns som det kvittar.

Oneplus 8T.

Årets bästa mobiltrend
Att ha en så bra telefon som möjligt, ett så kallat flaggskepp, har länge varit trenden. Prislappen har även den maximerats och för att vara ärlig är det rätt magstarkt att hota upp 12-14 000 kronor för en telefon. Därför blev vi glada när utvecklarna började tävla om att göra så bra telefoner det går för en rimlig prislapp. Oneplus Nord och Google Pixel 4a är exempel på sådana telefoner. De klarar allt man använder en telefon till för de allra flesta. Det kommer att släppas fler telefoner i den så kallade budgetklassen eller mellansegmentet och de kommer fortsätta att bli mer avancerade, men prislappen kommer ligga på samma nivå. Grattis alla konsumenter.


Oneplus Nord.

Årets smartaste pryl
Smarta prylar blir bara hetare och hetare. Även saker som inte behövs hittar en marknad om man de ingår i det smarta segmentet, vilket säker gör köparna dumma? Men i alla fall, den bästa smarta saken vi testat – och återigen har vi inte testat allt – är Googles Nest-högtalare som verkligen levererar för en mycket rimlig kostnad. Fråga dagens Dollar-kurs och sätta en timer på all matlagning är förvånansvärt användbart.

Google Nest och blommor.

Bästa sak som används sparsamt
Munskydd. Bra att de börjat användas, men trist att de slängs på marken och ser allmänt jätteäckliga ut – plus att de kan ha smitta på sig och den vill vi inte slänga runt hur som helst? Använd mask, gör det på rätt sätt och ta hand om den när du är klar med den.