Visste du att...

Bästa svenska spelen 2020

Made in Sweden

2020 har som vi sagt tidigare varit ett skitår, men spelen har hållit bra kvalitet och har även varit ett av glädjeämnena när så många av oss suttit isolerade.

2020
Sverige har bidragit med färre spel under 2020 än tidigare år – men vi kan självklart ha missat något, några eller rentav massor. Det har inget med pandemin att göra, utan bara att många spel släpptes under 2019 och många är planerade för 2021. Man kan också spekulera i att det kommer fler storspel från Sverige och de tar tid att utveckla.

Här är en lista i alfabetisk ordning med de bästa svenska spelen som släpptes i år. Blandad kompott, allt från äventyr som spelas via smarta högtalare till mer sedvanliga spel på konsol eller PC. Kreativiteten flödar som vanligt i vårat avlånga land och utvecklarna återfinns i norr till söder.

Bästa svenska spelen 2020
63rd & Wallace (Boden)
1993 Shenandoah (Boden/Stockholm)
Alwa’s Legacy (Göteborg)
Amnesia Rebirth (Helsingborg)
Cook-Out (Stockholm)
Crusader Kings 3 (Stockholm)
Dreadlands (Stockholm)
Hayfever (Luleå)
Huntdown (Trollhättan)
Minecraft Dungeons (Stockholm)

De ovan är kompletta spelsläpp. Det har också släppts ett antal DLC:er med nytt innehåll till spel som släppts tidigare, men de hör självklart inte till listan ovan. Det är dock värt att notera i alla fall.

swegame dalarna

Uppdateringar
Som vi förmodade så saknas det titlar och det har trillat in lite förslag. Ovan hade det trillat bort Minecraft Dungeons som vi recenserat och det fick betyget åtta. Det är nu adderat och det är topp 10 nu som det skulle vara.

Förslag som vi inte spelat, men känner till och kort och gott missat är: Fancade (Stockholm), Moving Out (Linköping), Gonner 2 (Kiruna) och Blaston (Stockholm). Fler spel kommer eventuellt in under uppdateringen och tycker du att något missats, släng iväg ett mail via kontaktsidan med spelnamn, info och var det utvecklats om det inte är tydligt på hemsidan.