Visste du att...

Lägeskoll Playstation 5 och Xbox Series

Letar du spelkonsol?

Var god dröj. De lyser fortfarande med sin frånvaro om man inte köper den från privatpersoner.

Konsolfri jul
Det var länge sagt att det skulle dyka upp en ny laddning konsoler närmare jul, men vi har kollat runt lite bland butikerna och ingen har någon i lager. Vissa som tidigare tog beställningar på i all fall Xbox Series X har slutat med det.

De trådar vi har dragit i vet inte när det kommer konsoler. Vissa säger innan jul och andra säger januari när det gäller Xbox Series X. Räcker det med en Series S kan du faktiskt hitta en lite varstans. När det gäller Playstation 5 vet ingen datum heller, men där nämns mars allt som oftast. Någon säger februari-mars. Men i den regionen i alla fall. Så kort och gott, ingen ny konsol till jul för de flesta.

Nya begagnade
Prislappen på konsoler som säljs privat på nätet har gått ner lite. Xbox Series X hittar man från 6200 kronor just nu och det fanns billigare tidigare – det är förmodligen därför de inte finns där längre. Series S för nypris och någon som ligger under det. Playstation 5 utan läsare runt 9000 kronor och med läsare från 10 000 och uppåt. Att lägga ner så mycket pengar på en Playstation är inget vi rekommenderar för fem öre, då är det bättre att vänta till de finns att köpa och fortsätta harva på sin PS4.

Xbox Series X är väl ett gränsfall. Ett påslag på några hundra kanske man kan överleva, men innan ni slår till kan det tveklöst vara värt att vänta ut om det skulle komma fler innan jul som en del hävdar. Håll även ögonen öppna på returer, senast igår fanns en Series X i butik i Täby med full garanti och en reducerad prislapp.