Visste du att...

Tittarrekord för årets Game Awards 2020

Game Awards 2018

Rekordmånga tittare för Game Awards

Att det blir tittarrekord är inte helt oväntat med den typen av år vi har. Allt händer online och det som inte händer online består ofta av männskor som bore veta bättre och inte vara där de är…

83 miljoner startade strömmar
Med en ökning på 84 procent landade antalet startade strömmar på 83 miljoner. En riktigt imponerande siffra kort och gott. Det säger inte hur många tittare det var, då det kan vara flera som ser en och samma ström eller att flera strömmar startas av en och samma person. Undertecknad hade nog två eller tre strömmar över eventets tid. Så det kan vara fler eller färre tittare kan man snabbt konstatera mycket diplomatiskt. När det var som mest samtidiga tittare var det 8,3 miljoner som tittade samtidigt och av dessa var det 2,6 miljoner som tittade via Twitch.

För de som inte sitter med miniräknare innebär det att det var 42,2 miljoner strömmar förra året. I år förgylldes evnemanget av Keanu Reeves, Brie Larson, Tom Holland, Gal Gadot, Christopher Nolan och John David Washington bland andra.

“In this most challenging of years, the video game industry has continued to deliver for its fans,” sade Geoff Keighley, producent för The Game Awards. “We are deeply humbled to see that excitement translate into these record-setting results, with significant upticks in total viewership, watch time and social engagement around the world.”

Game Awards i startade strömmar genom tiderna
2020: 83 Miljoner (+84%)
2019: 45.2 Miljoner (+73%)
2018: 26.2 Miljoner (+128%)
2017: 11.5 Miljoner (+202%)
2016: 3.8 Miljoner (+65%)
2015: 2.3 Miljoner (+23%)
2014: 1.9 Miljoner

Missa inte alla trailers från Game Awards. Här hittar du alla vinnarna.