Visste du att...

Årets Black Friday slog förra årets

Black Friday gick som förmodat

Inte helt oväntat blev det en massa prylar som såldes under årets Black Friday. Du kanske beställde något själv?

Stora tv-apparater är poppis – självklart
Under november fortsatte försäljningen av hemelektronik att öka och under månaden steg det totala försäljningsvärdet med 34 procent jämfört med samma månad förra året. Försäljningen av de största TV-skärmarna i det närmaste fördubblades och den totala försäljningen av TV steg med 55 procent under november, jämfört med samma månad i fjol.

Spelkonsoler säljer självklart fler – trots att det finns få från nästa generationen
Försäljningen av mobiltelefoner steg med 26 procent under månaden, spelkonsoler med 23 procent, ljudprodukter med 35 procent, jämfört med november förra året. Även kompakta stillbildskameror ökade försäljningen med 57 procent under månaden jämfört med november 2019.

Försäljningen i år
Diagrammet nedan visar den ackumulerade försäljningen sedan januari 2020 av sju produktgrupper samt totalt försäljningsvärde. Statistiken avser produkter i antal utom för försäljningsvärdet. Diagrammet visar den procentuella förändringen för perioden, jämfört med motsvarande period 2019.