Visste du att...

Vi laddar noll till 100 procent på en Oneplus 8T

Test av Warp Charge 65
Hur snabbt laddar egentligen en Oneplus 8T? Det har vi nu testat och det som tillverkaren säger stämmer inte alls.

Warp Charge
En av nyheterna som Oneplus nya telefon bjuder på är att den har en laddare på 65 watt. Batteriet består av två batterier som gör att man kan ladda snabbare och den totala storleken är 4500mAh. Oneplus själva säger att telefonen ska laddas fullt på 39 minuter och vi passade på att titta om det stämmer.

Vid alla tillfällen har vi låtit telefonen stänga av på grund av att batteriet är helt slut. I med laddaren och på med timern. Telefonen har alltså varit avslagen under hela laddningen. Den har bara aktiverats via startknappen för att se laddningsprocenten.

50 procent
Att nå 50 procents laddning har tagit lite över 14 minuter och med ett sånt stort batteri klarar sig nog de flesta på en sådan laddning. Så i princip skulle man klara sig på en liknande laddning per dag.

100 procent
Fullt batteri har vi nått på just över 34 minuter. Det är en hel del under de 39 minuter som Oneplus själva säger, men vi förmodar att vi använder fel teknik – eller en annan teknik låter nog bättre. Oavsett så är 34 minuter imponerande.