Visste du att...

South by South West blir digitalt 2021

2021 blir digitalt

Vi är nog alla funderade på om det kommer bli några mässor under 2021 och många har redan kastat in handduken.

SXSW
South by South West, eller SXSW som den ofta kallas, ville verkligen inte ställa in 2020 och när de väl gjorde det förklarade de att de rättade sig efter staden Austins bestämmelser. Vi kan nog tycka att de borde tagit ansvaret att boka av och inte vänta ut myndigheterna, men det är det fler som gjort till exempel Gamescom i Tyskland.

Nyligen ställde världens största elektronikmässa in, det vill säga CES i Las Vegas, den årliga mässan som äger rum i början av januari. De hade verkligen ansträngt sig på att den skulle bli av, men insåg slutligen att det fick bli en digital mässa. GDC valde att göra sin vanliga tidpunkt i mars till digital och så kommer de att köra sommarmässa som är en hybridmässa, det vill säga både fysisk och digital.

SXSW brukar äga rum i anslutning till GDC och många svenskar brukar köra båda mässorna, den ena är nog mer jobb än den andra som känns mer som en social sammankomst. Nu har i alla fall Austin-mässan meddelat att de kommer att köra digitalt 2021. Den store ledaren i väst har sagt att alla jänkare kommer ha vaccin i april, vilket är betydligt senare än det sades initialt. Alla tror nog dessutom att vilken månad som ens sägs så är ”i bästa fall” och det tar nog längre än så. Om man ser på det med de negativa glasögonen är det E3 som är den första mässan som kan bli av, men när vi kollat med andra – som bara gissar ska understrykas – så tror de inte att det blir några mässor första halvåret eller ens under 2021.

SXSW, för att hålla oss till ämnet, kommer att äga rum 16-20 mars. Och utbildningsdelen, SXSW Edu hålls 9-11 mars.

Vi håller tummarna för att ett vaccin kommer först och främst – spelmässorna är inte så viktiga i det stora hela. Men det är trist utan mässor kort och gott.

pax east 2019Bild från mässa…