Visste du att...

Gamescom meddelar besökarantalet på sin digitala mässa

gamescom

Besökarantalet på årets Gamescom

Gamescom hävdade länge att de tänkte köra mässan som vanligt i Köln, men så blev inte fallet.

Digitala mässor
Har du besökt en digital mässa i år? Tydligen är det många som gör det, men alla siffror är unika besökare och man räknas inte bara en gång per dag, så allt får man ta med en nypa salt. I och för sig så brukar Gamescom, och alla andra mässor, addera varje dags besökare till en totalsumma och då blir alltså personer som går alla dagar räknade en gång per dag. Så hur man än vänder och vrider på det har man arslet bak.

Massa besökare
Opening Night Live, som är Gamescoms webbsändningsevenemang, var lite dassigt förra året, men nu när Covid slagit till så har tittarna på digitala evenemang ökat. Gamescom säger att det var två miljoner tittare globalt på eventet. Själva mässan hade 10 miljoner unika besök under sina dagar.

Nästa år
Mässan kommer att vara hybrid nästa år, det vill säga både på plats i Köln och via nätet. Att det blir hybrid har självklart att göra med att vi inte vet hur virussituationen ser ut nästa år, men även för att mässarrangörerna har lärt sig hur man gör digitala mässor och det är bara dumt att inte låta världen vara med på varje mässa som skapas – speciellt om de kan tjäna pengar på det.

Datum för Gamescom 2021 blir 25-29 augusti.

Köln 2019.