Visste du att...

Tv-försäljningen har ökat sedan Corona blev en del av vår vardag

Days Gone PAX East

Många har köpt TV till hemisoleringen

Nu är vi rätt dåliga på att isolera oss, men större TV har införskaffats till hemmet.

Ökning med nio procent
Sedan mars har försäljningen inom de flesta produktkategorierna i hemelektronikbranschen ökat rejält och det är väl ganska naturligt när de flesta av oss i princip låst in oss för att plana ut Covid-kurvan. Ackumulerat under årets första sju månader har värdet av den totala försäljningen ökat med nio procent jämfört med motsvarade period 2019.

Stor tv i juli
Försäljningen av de största TV-skärmarna, över 65 tum, fördubblades och spelkonsoler steg med 45 procent under juli. Fotbollen startade igen och det kanske kan vara en anledning då ingen kan se matcher live?

”Under juli ändrades försäljningen. Svenskarna köpte hemelektronik mer inriktat på nöje än arbete, då till exempel TV och spelkonsoler sålde bra” säger Klas Elm, Elektronikbranschen.