Visste du att...

VIC 20 återuppstår i oktober

VIC 20

VIC 20 var datorn som man inte ville ha, det var C64 som stod på önskelistan. Det gör dock inte VIC-20 mindre klassisk. Den smittade till och med av sig så att folk kallade C64 för VIC-64.

Återkomsten
Nu är det dags för VIC-20 att återuppstå, men den tar med sig Commodore 64 på ett hörn också. VIC-20 lanserades 1981 och firar alltså 40-årsjubileum nästa år. Den nya versionen som kommer att släppas i oktober kommer vara identisk med originalet, det vill säga inte en minivariant som varit trenden på senare tid.

Både VIC-20 och C64
Man kommer att ha tre lägen att välja på, antingen Basic VIC-20, Basic C64 eller spelen. Datorn kan kopplas upp via HDMI och man kan spela spelen i PAL eller NTSC, eller 50 eler 60Hz om man hellre vill. Det finns även valbara CRT-filter om man vill ha känslan av att spela på en tjock-tv som alla gjorde på den tiden.

Spelen
Det följer med en väldans massa spel och vilka det är kan du läsa nedan.

VIC-20
Abductor, Andes Attack, Arcadia, Bewitched, Blitzkrieg, Brainstorm, Catcha Snatcha, Connect 4, Encounter, Frantic, Frog Chase, Gridrunner, Harvester, Headbanger’s Heaven, Hell Gate, Laser Zone, Martians, Matrix, Mega Vault, Metagalactic Llamas Battle at the Edge of Time, Psychedelia, Snake, Starquest, Subspace Striker, Tank Battle, Traxx, Wacky Waiters, Zor.

C64
Alleykat, Bear Bovver, Boulder Dash, California Games, Chips Challenge, Cyberdyne Warrior, Cybernoid II, Destroyer, Firelord, Galencia Mini, Gribbly’s Day Out, Heartland, Impossible Mission, IO, Iridis Alpha, Jumpman, Mega Apocalypse, Nebulus, Netherworld, Paradroid, Pitstop II, Planet of Death, Robin of the Wood, Speedball 2, Spindizzy, Street Sports Baseball, Street Sports Basketball, Summer Games II, Super Cycle, Sword of Fargoal, Temple of Apshai Trilogy, The Arc of
Yesod, Uridium, Winter Games, World Games, Zynaps.

Prislappen är 119,99 Euro och den släpps i oktober.