Visste du att...

Paradox öppnar studio i Barcelona

Paradox

Paradox Barcelona

Studion kommer inte att heta Barcelona, utan gå under namnet Paradox Tinto.

Varmare breddgrader
En gång i tiden öppnade svenska Grin en studio i Barcelona och det gick sådär. Det var bara en anekdot för att vi hade den i bagaget och den har inget med Paradox nya studio att göra.

Studion kommer att ledas av Johan Andersson som är en rutinerad herre och var bland annat personen bakom Europa Universalis. Initialt kommer ett mindre team att formas och fokus är Europa Universalis IV och är det drömmen att jobba med strategispel i Barcelona så kan det vara läge att kika på Paradox hemsida för lediga positioner.

“I am excited and grateful for this opportunity to build up a new studio in a new location, putting the knowledge accumulated through the decades of building games and development studios into good use,” sade Johan Andersson, Studio Manager Paradox Tinto. “My goal is to assemble a team and create a fully functional studio to keep on developing the Europa Universalis brand, and later design and develop new grand strategy games.”

Nya studion får säkert besök av grundaren Fredrik Wester som numera bor utanför Barcelona.

Lämna ett svar