Visste du att...

Tele2 har lanserat Sveriges första 5G-nät

mobil optus

5G i Stockholm City

Tele2 har meddelat att de sparkat igång 5G-nätet i centrala Stockholm.

Sveriges första publika 5G-nät
Tele2 har idag söndag 24 maj slagit på Sveriges första 5G-nät. Det innebär att Tele2:s kunder inom kort kommer kunna surfa på hastigheter på över 1 Gbit per sekund i Stockholm, Göteborg och Malmö.

”Idag är en stor dag när vi på Tele2 kan presentera Sveriges första 5G-master i Stockholm, Göteborg och Malmö. Jag är oerhört stolt över att vi öppnar portarna till det som kommer bli Sveriges första riktiga och mest omfattande 5G-nät. Det kommer vara ännu snabbare och säkrare än vårt testvinnande 4G-nät, som möjliggjort att företag som Spotify, Netflix och Skype blivit en naturlig och fantastisk del av människors liv. Med 5G blir möjligheterna obegränsade,” säger Anders Nilsson vd på Tele2-koncernen.

Tack vare 80 MHz-bandbredd på det så kallade ”C-bandet”, vilket är det frekvensband som alla mobiltillverkare globalt jobbar för att lansera sina kommande 5G-telefoner och produkter på, kommer Tele2s kunder från start nå hastigheter på över 1 Gbit/sekund – vilket är upp till fyra gånger snabbare än dagens 4G-nät.

”Staten har dragit ut på den planerade auktionen av 5G-frekvenser i Sverige vilket är beklagligt då 5G-utbyggnaden är central för att driva på digitaliseringen av såväl offentlig som privat sektor. På Tele2 beslutade vi oss därför för att köpa till ytterligare frekvenser för att få 80 MHz unika frekvenser på C-bandet, vilket gör att vi kan lansera riktig 5G redan innan sommaren,” säger Anders Nilsson.

Från och med 24 juni får alla kunder med ett Obegränsad-abonnemang hos Tele2 och en 5G-kompatibel telefon tillgång till Tele2s 5G-nät utan extra kostnad. Fler erbjudanden i samarbete med andra ledande mobiltillverkare kommer lanseras framöver och utbyggnaden av 5G-nätet kommer ske successivt i resten av landet. Abonnemanget som krävs kostar i dagsläget 549 kronor per månad plus att du behöver en 5G-telefon och så måste du befinna dig i centrala Stockholm.

Ingen 5G-lur.

Lämna ett svar