Visste du att...

Elbilsmässan i Köpenhamn ställer in och flyttar till hösten

Elbilsmässan i Köpenhamn flyttas till hösten

Elbilsmässan som skulle arrangerats i Øksnehallen i Köpenhamn den 17-19 april ställs in och flyttas till hösten på grund av utbredningen av coronoaviruset.

Fyra mässor under 2020
I år ska mässan arrangeras i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Göteborg. Mässan i Köpenhamn flyttas enligt pressmeddelandet på grund av att Danmarks hälsomyndighet gått ut med att man inte bör arrangera evenemang med över 1000 besökare, vilket är lite störigt för att alla typer av arrangörer borde inte vilja arrangera sina event för människors säkerhet – inte för att man inte får det.

”Vi har tagit beslutet att flytta mässan till i höst med hänsyn till coronavirusets snabba utbredning. I dagens osäkra läge vill vi inte utsätta vare sig besökare eller utställare för minsta risk för smittospridning” säger Gunnar Dackevall, grundare av E Car Expo. ”Även om vårt evenemang äger rum först i slutet av april och vi hade kommit mycket långt i förberedelserna gjorde vi bedömningen att det är säkrare att flytta E Car Expo till i höst. Alla som redan köpt biljetter kommer att kunna använda dessa vid höstens mässa, och det gäller även våra utställare.”

Senast på Friends Arena i Stockholm 7-9 februari i år besöktes mässan av 14 600 personer och bevakades av 105 ackrediterade journalister. Vi var på plats i Stockholm och var inte helt imponerande av mässan, men det berodde primärt på att det finns så få saker att visa upp än så länge och det blir nog bättre med tiden. Läs om vårt besök här.

Elbilsspekulanter i Danmark får nu vänta till 17-19 oktober som är mässans nya datum.

Lämna ett svar