Visste du att...

Zordix köper Invictus Games

Zordix köper upp Invictus Games

Det händer grejer i Västerbotten. Umeå-baserade studion och numera utgivaren Zordix har köpt upp Invictus Games och får en massa IP:n på köpet.

Ungernska Invictus är numera svenskt
Invictus är som rubriken säger baserade i Ungern. Numera seglar de alltså under svensk flagg. Huruvida de har fått Björklöven-tröjor och väntar på slutspelet i Allsvenskan låter vi vara osagt.

Vad har de gjort för spel då? Ja, de har jobbat med en massa – över 50 stycken enligt egen utsago. Dessa är bland annat Give It Up!-seriens med över 70 miljoner nedladdningar och Froggy Jump med i jämförelse modesta 14 miljoner nedladdningar. I och med att nedladdningar nämns förstår alla att det handlar om mobilspel och då är inte 50 spel fullt lika imponerande, men med det är inte det lättaste att göra mobila spelhittar – så hatten av.

Med på köpet, om man kan säga så då de har betalat även för det, ingår just varumärken som Give it Up och Froggy Jump. Utöver de bland annat Level-R/Project Torque, Dustoff Heli Rescue och 4×4 Jam/Truck Jam.

”We are proud and excited to welcome Invictus to the growing Zordix family. The company is an important addition in our acquisitions-driven growth that doubles our production capacity, adds 50 released games to our joint portfolio and several new titles are on their way out. I am very impressed by Invictus management for running a profitable game company for 20 years. This is achieved by continuously developing and delivering a high number of new own titles under its own brands and with great success, especially in the exciting growing market China.” säger Matti Larsson vd Zordix.

”We are very pleased to be part of the growing Zordix family. We contribute with an experienced development team and will continue to do new business where we together build Invictus and the whole group to the next level. It is with great enthusiasm that we look forward to expanding the team and in addition to mobile games take on the development of more new titles for the leading major consoles and PC.” säger Invictus Games vd Tamas Kozak.

Som alltid när det gäller uppköp handlar det mycket om aktier och båda Invictus grundare blir nu aktieägare i Zordix.

OverpassEtt spel från Zordix som vi fortfarande väntar på recensionskod till.

Lämna ett svar