Visste du att...

Vi har tittat på Mythic Quest

Mythic Quest: Raven’s Banquet

En så kallad Sitcom som utspelar sig hos en spelutvecklare som gör ett MMORPG, det är Apples nya komediserie på Apple TV.

Stereotyper i parti och minut
Vi har tittat på Mythic Quest: Raven’s Banquet med spelarglasögon, inte som om det vore vilken komediserie som helst så att säga. Som spelare och med god kunskap om hur det funkar hos spelutvecklare kan man tänka sig att serien borde träffa rätt eller missa målet helt och hållet. Resultatet är att de både träffar och missar en hel del.

I huvudrollen är det spelets Creative Director som styr allt med sitt ego. Han lyssnar inte på någon och bryr sig inte om sin producents uppmaningar om att hålla tidsramar eller budgeten. Allt kan bli lite bättre. Om än överdriven, så är finns det väl lite sanning om skapandeprocessen och hur den kreativa sidan kan glömma bort att tid är pengar. Producenten står mellan att vara utvecklarna till lags eller vara ärlig mot finansiärer, även här är det kanske inte jättelångt från sanningen.

Det spinns lite på att det är en mansdominerad bransch, arbeta dygnet runt, inget fackförbund, lootboxes, spelarna skapar penisar så snabbt de får chansen, en högljudd 14-årig streamer med för mycket makt som heter Pootie Shoe. Allt är självklart lite skruvat för att det ska bli underhållning. Med spelarglasögonen på finns det en hel del man känner igen eller känner till, som underhållande serie utan glasögonen på är den Mythic Quest: Raven’s Banquet medelmåttig.

Här hittar du Mytic Quest >>

Lämna ett svar