Visste du att...

Bergsala ingår nu i Thunderful Group

Super Mario odessey

Bergsala ingår numera i Thunderful Group AB

Bergsala AB bildar nu tillsammans med spelutvecklaren och förlaget Thunderful AB, distributionsbolagen Amo Toys Nordic AB och Nordic Game Supply AB den nya koncernen Thunderful Group.

160 anställda
Genom bildandet av koncernen skapas en stark aktör inom spelutveckling och distribution av
spel, speltillbehör och leksaker. Bland ägarna till Thunderful Group AB återfinns bland andra
Bergsala Holding AB, Brjann Sigurgeirsson och Klaus Lyngeled. Sammantaget sysselsätter
koncernen fler än 160 medarbetare. Huvudkontoret för den nya koncernen är beläget i
Göteborg.

”Koncernens verksamheter kännetecknas av ledande positioner och goda förutsättningar på
sina respektive marknader. Vi har redan jobbat ihop i många år, nu ska vi använda vår
storlek och vår gemensamma vision för att stärka oss ytterligare, både som koncern och
inom de enskilda affärsområdena”, säger Brjann Sigurgeirsson, VD för Thunderful Group AB.

Brjann Sigurgeirsson
Brjann Sigurgeirsson, posar för Steamworld Dig.

Tre starka affärsområden

Thunderful Development
Utveckling och försäljning av spel. I affärsområdet ingår spelutvecklarna Image & Form International AB och Zoink AB. Bolagens viktigaste varumärke är Steamworld. Spelen har sålts i över fyra miljoner exemplar, och har laddats ner mer än sju miljoner gånger.

Thunderful Publishing
Förläggning av spel. I affärsområdet ingår Thunderful Publishing AB, som sköter utgivningen av titlar utvecklade såväl internt som av andra spelstudior, samt anrika Rising Star Games Ltd, som förvärvats för att fokusera på utgivning av framstående japanska speltitlar i Europa och USA.

Thunderful Distribution
Distribution och försäljning av spelkonsoler, spel, speltillbehör samt leksaker. I affärsområdet ingår Bergsala AB, Amo Toys Nordic AB samt Nordic Game Supply AB. Bergsala AB har sedan 1981 distribuerat Nintendos produkter i Norden. Nordic Game Supply AB och Amo Toys Nordic AB är nordiska distributörer av spel, speltillbehör, merchandise och leksaker. Bland varumärkena finns bland annat Rockstar, 2K Games, RAZER, Thrustmaster, PowerA, Hori, MGA Entertainment (med varumärken som L.O.L., BabyBorn och Little Tikes), Geomag, Intex och flera andra.

”Vårt gemensamma mål är att tillhandahålla kreativa underhållningsprodukter av högsta kvalitet för alla åldrar”, säger Bergsalas grundare Owe Bergsten. ”För mig har det alltid handlat om teknik, lek och spel, och den nya koncernen representerar hela värdekedjan.”

Owe Bergsten
Owe Bergsten grundare av Bergsala och vars ägarbolag Bergsala Holding AB är största ägare i Thunderful Group AB.

”Verksamheterna inom Thunderful Group AB kompletterar varandra väl, såväl affärsmässigt som sett till intäktsmodeller. Vi har en bra pipeline och en tydlig plan för hur vi ska utveckla våra tre affärsområden ytterligare”, säger Brjann Sigurgeirsson, VD för Thunderful Group AB.

Den nya koncernstrukturen möjliggör ökad samverkan och ett ökat tillvaratagande av operativa och finansiella synergier. Sammanslagningen innebär till exempel att funktioner som administration, ekonomi, IT och logistik centraliseras och effektiviseras samtidigt som dotterbolagen ges utrymme att fullt ut fokusera på sina kärnverksamheter.

”Affärsområdet Distribution präglas av stabila kassaflöden och marknadsledande marginaler. Affärsområdena Development och Publishing kännetecknas av höga marginaler och goda avkastningsmöjligheter – men också periodvis stora investeringsbehov. Genom en ökad samverkan möjliggörs en god balans mellan risk och möjlighet till avkastning”, säger Anders Maiqvist, CFO för Thunderful Group AB.

Lämna ett svar